Publicerad 2018-08-10

Milton och Milla har feriepraktik på gator och torg

Värmen är tryckande just den här dagen och nere vid Storsjöhyttan står Milton och Milla och rensar ogräs. Två veckor av sommarlovet jobbar de på kommunens park- och fritidsenhet.
- Det känns skönt att ha ett jobb och komma igång med dagen, men det är tuffare än jag trodde, säger Milla, 16 år.

pojke som står och krattar i bakgrunden, i suddig förgrund en flicka som håller i ett trädgårdsredskap 

Båda sökte feriepraktik via kommunens hemsida och upplevde att det var lätt att få jobb. Milton sökte både till Jamtli och till Park och fritid.

– Jag var skådespelare på Jamtli förra året och sökte det även i år, men visst är det kul att prova något nytt, säger Milton.

pojke som rensar en trädgårdsrabatt och tittar in i kameran

De är överens om att jobbet med att rensa ogräs är jobbigare än de trodde, men tror att det till stor del handlar om att det är ovanligt varmt ute. De har båda valt att jobba åtta timmar om dagen vilket innebär att de har klarat av feriepraktiken på två veckor.

– Vi fick välja mellan att jobba fem timmar om dagen i tre veckor eller åtta timmar om dagen i två veckor, berättar Milla.

Sakta men säkert jobbar de sig fram över stenläggningen och visst blir resultatet fint! Men visst unnar man dem både skugga - och en svalare vind.

Sidan uppdaterad 2018-08-10

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen