Publicerad 2018-08-14

Regn, mysigt och många möjligheter

Inför Östersundsfesten den 8 september möter vi några som varit nya i Östersund om hur de kände sin första tid här. Jonna Back möttes av ett regnigt Östersund, och uppskattar Östersund för såväl den mysiga stadskärnan, med ett brett utbud av restauranger och caféer, som alla möjligheter som finns i Östersund.

i bakgrunden gröna berg med träd på och en  blank sjö, i förgrunden en kvinna som vilar på en silvrig bil 

Jonna Back kommer ursprungligen från Vasa i Finland och har flyttat till Östersund två gånger. Första gången var 2008, då för att studera. Efter hennes examen flyttade hon härifrån, men i september 2017 flyttade hon tillbaka till Östersund, och förvånades av allt regn.

Här bor hon nu tillsammans med sin pojkvän och deras hund, taxblandningen Djingis, och jobbar som socialsekreterare. En av de största skillnaderna mellan hemstaden Vasa och Östersund tycker hon är att Östersunds stadskärna är mycket mysigare. Hon gillar Östersund för alla möjligheter, för utbudet och för närheten till så mycket.

Hur minns du din första dag i Östersund?

Min första dag räknar jag från i höstas, studentlivet känns som en helt annan epok! Jag tror att det regnade. Det var en ganska regnig höst ifjol. Som jag minns det var det alltid superfint i Östersund när jag pluggade så det var en liten chock med allt regn. Det var som, det här var inte det jag tänkt mig. Vi skaffade Djingis precis när vi flyttat upp så vi hade en liten valp som vi skulle ut med hela tiden, och det bara regnade.

Vem var den första personen du träffade, som du inte kände sedan tidigare?

Det var en av våra grannar som jag presenterade mig för. När vi flyttade in så möttes vi i trapphuset och pratade lite.

Hur skulle du bemöta någon som precis flyttat hit idag?

Jag skulle tipsa en nyinflyttad om möjligheterna i en stad där det finns så mycket att göra och där det är nära till mycket, till sjöar, natur, stigar och vacker skog. Ett av mina smultronställen är en stig längs med Storsjön, vid kolonilotterna i Odensala. Den lilla stigen vid stranden är jättefin. Jag och Djingis försöker gå förbi där så ofta vi kan. Det var faktiskt inte så länge sedan jag hittade den, bara för någon vecka sedan!

Kom på Östersundsfesten den 8 september - Du gör skillnad!

Genom att vara nyfiken, bjuda på dig själv och också bjuda in gör du skillnad. Kanske minns du hur det känns att komma till en helt ny plats. Vilken du först träffade, vad du åt, hur platsen luktade, vilka ljud du hörde, hur du kände?

Kanske är det just dig en ny Östersundbo minns? Se Östersundsfesten den 8 september som ett bra tillfälle att prata med den du står bredvid.

 

Sidan uppdaterad 2018-09-18

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen