Publicerad 2018-08-17

Var med och påverka framtidens idrotts- och aktivitetsytor

Hur ska framtidens idrottsanläggningar och aktivitetsytor se ut? Vad tycker du? Nu kan du vara med och påverka! Fyll i vår undersökning och bidra med dina tankar och idéer.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Dina åsikter är viktiga!

Bilden föreställer Östersunds skidstadion, med texten "Östersund"

Under 2018 pågår ett projekt för anläggningsutveckling på Kultur- och fritidsenheten. Projektet ska resultera i ett program och en strategi för långsiktig utveckling av kommunens anläggningar och aktivitetsytor.

- Vi tittar på hur idrottsanläggningarna i kommunen har utvecklats, hur läget är nu och vilka de framtida utmaningarna är. Utredningen ska också ge en bra kunskapsgrund för politiska prioriteringar och beslut, säger Johan Bürger Hyllienmark, projektledare.

Medborgare är med och påverkar

Arbetet består av flera delar. Dialog med idrottsföreningar och medborgare i alla åldrar är en central del.

- Vi har gjort djupgående undersökningar i samarbete med föreningslivet. Vi har även gjort en undersökning med målgruppen barn i skolåldern. Vi har genomfört Anläggningsforum, där föreningar och arrangörer träffat politiker och oss tjänstemän i projektet. Nu går vi ut brett och frågar alla kommuninvånare, säger Johan Bürger Hyllienmark.

Undersökning för delaktighet

Under juli och augusti går projektet ut med en undersökning som riktar sig till alla invånare i Östersunds kommun.

- Tipsa gärna alla du känner! Det är viktigt att så många som möjligt bidrar med tankar och åsikter. Du kan vara med och påverka framtiden, säger Johan Bürger Hyllienmark.

Här kan du fylla i enkäten.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Undersökningen är öppen till och med 31 augusti.

Vill du veta mer om projektet, läs mer på sidan om anläggningsutveckling.

Sidan uppdaterad 2018-08-17

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen