Publicerad 2018-08-31

Tyck till om Östersund

1 600 slumpmässigt utvalda invånare i kommunen kommer att få möjlighet att delta i en medborgarundersökning.

man i jeansjacka och gympaskor som cyklar på en grön cykel längs med Storsjön och Östersund i bakgrunden

Foto: Göran Strand

Medborgarundersökningen tar reda på hur invånarna uppfattar Östersunds kommun som plats att bo och leva på, vad de tycker om kommunens verksamheter och om vilket inflytande de anser att medborgarna i kommunen har.

Är du en av de som får svara på undersökningen ska du ha fått ett förbrev hemskickat med mer information. Genom att du svarar kan du påverka och förbättra kommunen genom att berätta vad du anser är viktigt. Ju fler som svarar desto säkrare och mer rättvis blir beskrivningen av hur medborgarna uppfattar kommunen.

Statistiska centralbyrån gör medborgarundersökningen på uppdrag av Östersunds kommun. Undersökningen går ut till 1 600 slumpmässigt utvalda invånare i Östersunds kommun i åldrarna 18-84 år.

Tidigare resultat från undersökningen

Östersunds kommun beställde undersökningen senast 2016. Läs mer och ta del av resultaten från den undersökningenöppnas i nytt fönster.

Har du mer frågor om undersökningen? Läs mer på Statistiska centralbyråns webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Om jag inte fått enkäten men också vill påverka?

Har du inte fått enkäten kan du påverka kommunen även på andra vis.

Sidan uppdaterad 2019-01-22

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen