Publicerad 2018-09-06

Rekordprogram på Östersundsfesten

Den 8 september blir det kalas i stan, då ordnas för tredje året i rad Östersundsfesten. I år blir det ett rekordprogram med fler aktiviteter än någonsin.

Illustration med fjäll under texten Östersundsfesten samt i bakgrunden en stor sal. Orange bakgrund.

- Programmet ser helt fantastiskt ut! Jag tror att det här kommer att bli en riktigt härlig dag och ett perfekt tillfälle för nya och ”gamla” östersundsbor att träffas och göra roliga saker tillsammans, säger Karin Henriksson som är evenemangstrateg på Östersunds kommun.

Värdskap i fokus

Kommunen vill genom festen välkomna alla nyinflyttade men också hylla alla de som redan bor här. Karin Henriksson berättar att festen också handlar om att lyfta kärleken till den plats vi lever, verkar och bor på. Värdskap är ett centralt tema för Östersundsfesten.

- Vi vill väcka en tanke om hur viktigt det är att vara goda värdar gentemot den som är ny i stan, säger Karin Henriksson.

Wakeboard, ponnyridning och turer med Thomée

Den som kommer till Badhusparken och Surfbukten på lördag den 8 september kommer att mötas av en härlig och välkomnande stämning. Det blir alltifrån musik och hoppborgar till turer med Thomée, stadsvandringar och ponnyridning. Och så kommer det finnas möjlighet att testa massor av olika aktiviteter. Wakeboard, zumba, elskoter, yoga och cykling utan ålder. Bara för att nämna några exempel.

- Vi håller fortfarande på att fila på alla detaljer men än så länge ser det ut som ett superprogram. Vi är så glada för alla engagerade föreningar, företagare och alla andra som är med och bidrar till att det här kommer att bli ett kalas utan dess like, säger Simon Jaktlund från Surfbukten som Östersunds kommun har anlitat för att ro ihop programmet.

Kom på Östersundsfesten den 8 september - Du gör skillnad!

Genom att vara nyfiken, bjuda på dig själv och också bjuda in gör du skillnad. Kanske minns du hur det känns att komma till en helt ny plats. Vilken du först träffade, vad du åt, hur platsen luktade, vilka ljud du hörde, hur du kände? Kanske är det just dig en ny Östersundbo minns? Se Östersundsfesten som ett bra tillfälle att prata med den du står bredvid.

Östersundsfesten äger rum den 8 september klockan 12 - 16 i Badhusparken och Surfbukten.

Sidan uppdaterad 2018-10-17

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen