Publicerad 2018-09-10

Nominera till Tillgänglighetspriset

Alla har rätt till ett rikt och aktivt liv, utifrån sina egna förutsättningar. Nu vill vi hylla de som jobbar för att göra Östersund tillgängligt för alla. Nominera till kommunens Tillgänglighetspris senast 1 november.

Tre barn springer på en grönskande sommaräng

- Genom Tillgänglighetspriset vill vi sprida goda exempel som fler kan inspireras av. Men vi vill också sätta fokus på den här frågan och uppmärksamma de som gör det där lilla extra för att göra Östersund tillgängligt för fler, säger Helene Olsson Sandal som är tillgänglighetsstrateg på Östersunds kommun.

Det som är nödvändigt för någon är bra för alla

Östersund ska vara en stad för alla. Alla ska till exempel kunna ta del av idrott, kultur och handel. Den som har rullator, rullstol eller barnvagn ska kunna komma in och ta sig runt i butiker. Eller kliva på en buss innan den rullar iväg. Den som behöver amma sin hungriga bebis ska kunna sitta ned. Den som har en allergi ska ändå kunna äta på restaurang. Den som har en hörselnedsättning ska uppleva att ljudnivån i en butik eller café är okej.

- Det som är nödvändigt för någon är bra för alla. Så när vi tar bort olika hinder som försvårar för människor blir Östersund bättre för alla medborgare, besökare och turister. Dessutom kan butiksägare och besöksanläggningar välkomna ännu fler kunder, säger Helene.

Tillgänglighetspriset

Tillgänglighetspriset går till en organisation, ett företag eller en person som gjort något bra för att öka tillgängligheten, utöver det som lagen föreskriver. Tanken med priset är att sätta fokus på tillgänglighetsfrågor och att ge uppmärksamhet åt det arbete som pågår för att göra Östersund tillgängligt för alla. Vem som helst kan nominera kandidater.

Läs mer och nominera häröppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2018-09-10

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen