Publicerad 2018-09-14

Konstutställning på temat hållbar framtid

Från den 15 september till den 14 oktober kan du ta del av konstinstallationer, målningar, föreläsningar och temakvällar i Jamtli Exercishall. Projektet Hållbar framtid skildrar klimatet, konflikter och folkströmningar.

Konstnären Maris teckning. Stora bitar av is flyter omkring på mörkt vatten.

Konstverk samt foto: Mari Vedin Laaksonen

 - Upplevelserna på utställningen ger förhoppningsvis underlag och upphov till funderingar och bra samtal som passar både barn och vuxna. Kan vi ge våra barn och oss själva en ytterligare fördjupad medvetenhet om dessa aktuella ämnen så har jag nått mitt mål, säger konstnären och projektledaren Mari Vedin Laaksonen.

Öppnar lördag 15 september

Hon arbetar som förskollärare inom Östersunds kommun men är just nu tjänstledig för att jobba med projektet Hållbar framtid. Utställningen öppnar lördag 15 september klockan 12 i Jamtli Exercishall och pågår fram till 14 oktober. Förutom konstutställningen ”Från andra sidan havet” kommer besökarna bland annat att kunna ta del av Art performance, temakväll kring hållbara samhällsinitiativ och en föreläsning om klimatet.

Miljöombud, förskolor och skolor är speciellt inbjudna

Förutom den offentliga utställningen kommer miljöombuden vid Östersunds kommun att bjudas in till en temadag med workshops och föreläsningar. Under konstens vecka (vecka 40) har skolor fått en särskild inbjudan om att besöka utställningen.

- För övrigt tar jag gärna emot anmälningar för visningar eller samtal om utställningen. Alla grupper som önskar i mån av tid. Det kan vara skolklasser, förskolegrupper och konstföreningar med flera. Välkomna, säger Mari Vedin Laaksonen.

Sidan uppdaterad 2019-05-22

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen