Publicerad 2018-09-14

Slipp soprums-stress

Visste du att du inte behöver stå framför sopkärlen och vela och stressa över vad som egentligen ska sorteras vart? Östersunds kommun erbjuder nämligen soprums-makeovers.

bild på tre skyltar med miljöavfall, matavfall och till förbränning

Soprummet kan ibland kännas som en hel djungel att navigera rätt i. Var kastar jag chipspåsen (plastförpackning), och vad ska jag egentligen lägga ner i lådan för miljöfarligt avfall? Det är inte helt enkelt, men Östersunds kommun erbjuder möjligheten till soprums-makeover till de som bor i flerbostadshus. Vi kan erbjuda antingen en mini-makeover eller en total makeover till ditt soprum beroende på vilket behov som finns.

Mini-makeover och total makeover

I en mini-makeover ger vi råd över telefon eller e-post samt skickar skyltar och dekaler att sätta upp i soprummet. Alla boende får också Sopsorteringsguiden och anpassad information om just ert soprum.

Behövs en total makeover kommer vi och besöker soprummet. Vi ger råd om exempelvis ombyggnation, kärldimensionering och belysning. VI sätter upp skyltar och dekaler och alla boende får en Sopsorteringsguide och anpassad information om ert soprum. Vi erbjuder även en informationskväll om sopsortering för alla boende.

Båda insatserna är kostnadsfria.

Fastighetsägaren beställer makeovern

Det är bara fastighetsägare, eller ansvarig på ägarens uppdrag, som kan beställa en soprums-makeover. Kontakta din fastighetsägare och höra om de kan beställa uppfräschningen om du är intresserad.

Läs mer och beställ mer information om vår soprums-makeoveröppnas i nytt fönster

Soprumsskyltar för egen utskriftöppnas i nytt fönster

Sopsorteringsguiden

Sopsorteringsguiden finns även på vår webbplats. Där kan du skriva in en förpackning och få svar direkt om hur den ska sorteras.

Gå till sopsorteringsguidenöppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2018-09-14

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen