Publicerad 2018-09-15

Världseliten gör upp i stor travfinal i Östersund

På söndag den 16 september arrangeras slutfinalen i en av Europas största och viktigaste travtävlingar på Östersundstravet. Ett stort evenemang där det också ordnas mycket familjeaktiviteter.

Travhästen Readly Express springer imål med publik ibakgrunden och flera andra hästar tätt bakom

Travhästen Readly Express springer i mål. Foto: Tom Jönehag

UET Trotting Masters är en av Europas största och viktigaste travtävlingar, man kan jämföra det med en europacupavslutning där årets vinstrikaste hästar gör upp i en slutfinal.

- Sverige fick frågan av det europeiska förbundet och alla travbanor med rätt storlek ville naturligtvis ordna den här stora tävlingen men det blev Östersund som till sist drog det längsta strået, säger Putte Eby som är evenemangsstrateg på Östersunds kommun.

Stödja hästsporten

Stora tävlingar och evenemang som dessa är väldigt positivt för kommunen eftersom Östersund återigen sätts på kartan. Dessutom innebär alla besökare som väntas till staden ett uppsving för hotell, restauranger och andra företag.

- Hästsporten är stor i världen, Europa, Sverige och Jämtland. Så förutom att vi hela tiden strävar efter att ordna fler stora evenemang i vår tillväxtplan så såg kommunen också en chans att stödja en hästsporttävling, säger Putte Eby.

Ponnytävlingar och lekland

Förutom finalen blir det också ponnytävlingar, lekland, Cirkus Kul & Bus och mycket mer.

Mer informations på Östersundstravets webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2018-09-15

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen