Publicerad 2018-09-19

Miljöpriset 2018 går till Nettbuss Stadsbussarna Östersund

Det blev alltså kollektivtrafiken som prisades när Östersunds kommuns Miljöpris 2018 delades ut. — Jag är mycket överraskad, sa Jürgen Lorenz som är VD för Nettbuss Stadsbussarna, när han tog emot priset inför ett fullsatt Klimatseminarium på Storsjöteatern.

Florian Stamm, Maria Wetterstrand och Jürgen Lorenz med blommor och stor prischeck framför en mörk bakgrund

Från vänster: Florian Stamm, Mijö- och samhällsnämndens ordförande - Maria Wetterstrand, moderator Klimatseminariet 2018 och Jürgen Lorenz, VD Nettbuss Stadsbussarna

— Det här är jätteroligt och jag är mycket överraskad över att få årets Miljöpris. Naturligtvis sporrar det oss att utveckla kollektivtrafiken ännu mer. Vi har ett mycket bra samarbete här i Östersund mellan oss, Region Jämtland Härjedalen, Östersunds kommun och Länstrafiken. Det är väldigt lätt att föra dialog mellan varandra, säger Jürgen Lorenz som är VD för Nettbuss Stadsbussarna.

Motivering

Nettbuss Stadsbussarna Östersund vinner alltså Östersunds kommuns Miljöpris 2018 och motiveringen är:

Nettbuss Stadsbussarna Östersund ser möjligheter att utveckla verksamheten i hållbar riktning i en stad som växer. De satsar på att skapa ett resande som ger mindre miljöbelastning.

Nettbuss Stadsbussarna Östersund var starkt engagerande och delaktiga när den nya elbusslinjen infördes i Östersund. Alla förare utbildades både när det gäller att köra elbuss och i ecodriving. Den satsningen har gjort att övergången till elbuss har skett nästan störningsfritt.

Tack vare deras engagemang har vi fått en kollektivtrafik anpassad för framtiden.

 

Sidan uppdaterad 2018-09-19

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen