Publicerad 2018-09-22

Anhörigvecka fylls med aktiviteter

Vecka 40 hålls nationella anhörigveckan. Då blir det fullt program med både föreläsningar, anhörigcafé och meditation på Mötesplats Prästgatan 58.

Bild på två personer som sitter vid vatten

– Väldigt många människor lever nära någon som de hjälper och stödjer i vardagen, förklarar anhörigkonsulent Cecilia Barchéus Bergman. Det kan vara en make eller maka som vårdar sin partner som blivit beroende av hjälp på äldre dar. Det kan vara en förälder till ett barn med funktionsnedsättning eller psykisk ohälsa. Det kan också vara en vän, granne eller släkting som regelbundet ger stöd till någon.– För den som hjälper eller vårdar kan det vara mycket viktigt att få eget stöd och påfyllnad. Kommunen erbjuder flera former av anhörigstöd, som inte så många känner till att de kan få, berättar Cecilia.

Programmet för Prästgatan 58 ser du här nedanför.

Här finns programmet för utskrift PDF

Här kan du läsa mer om anhörigstödet i Östersunds kommun

Program anhörigveckan - vecka 40

Måndag 1 oktober

18:00

”Inte som andra; En föreläsning om Anhörigskap”
Thomas Hedmalm och Marianne Flynner har varit ett par i 25 år. Thomas lillebror är svårt autistisk, Marianne har bipolär sjukdom och deras dotter har Asperger. Med humor och värme berättar de om sitt liv. Thomas läser ur sin bok och Marianne sjunger.

Tisdag 2 oktober

18:00

”Min resa – Min ryggsäck”
En mors berättelse om sitt liv med multifunktionshindrad son och livets berg- och dalbanor. Berättelsen tar sin början på BB i Östersund på tidigt 60-tal och sträcker sig fram till idag. Eva Jonsson.

Onsdag 3 oktober

14:00

Anhörigcafé
Information om anhörigstödet, anhörigavlösningen och dagverksamheten på Södra Strand, Östersunds kommun. Kom och träffa några av oss som jobbar inom anhörigstödet. Vi bjuder på kaffe och bulle.

Anmälan till anhörigkurator Cecilia, 063-14 37 80

cecilia.barcheus-bergman@ostersund.se

Torsdag 4 oktober

18:00

Öppen föreläsning om Demens
Sjukdomsförlopp – Bemötande – Stöd. Demensteamet Östersunds kommun.

Måndag 1
Onsdag 3
Fredag 5 oktober

11.00 - 11.30

Drop In Meditation med Helena

Fri entré ingen anmälan till föreläsningarna och Drop In Meditation

Anhörigveckan är ett gemensamt arrangemang av Anhörigstödet, Demensteamet, Mötesplatserna, anhörigavlösningen, dagverksamheten och Drop In Södra Strand.

Sidan uppdaterad 2018-09-25

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen