Publicerad 2018-10-02

Östersund på andra plats som bästa eventkommun för idrott

Skidskytte-VM 2019 samt tävlingar i vinterparasporter och curling finns med i motiveringen när tidningen Sport och Affärer rankar Sveriges kommuner i Eventlistan.

skidskytt på skidstadion

Foto: Göran Strand

Motiveringen till andraplatsen hänvisar till flera av de stora idrottsevenemang som utspelar sig i Östersund. Bland annat de VM och World Cup-tävlingar som arrangerats på Östersunds Skidstadion, nationella och internationella tävlingar i olika vinterparasporter och VM i Curling. Motiveringen nämner även de fotbollsmatcher som ÖFK:s grupp- och slutspel i Europa Leauge förde med sig.

Förstaplatsen delar Stockholm och Göteborg på, och på tredje plats efter Östersund kommer Kalmar. För att nå topplaceringarna på Eventlistan ska kommunen ha bland annat en tydlig evenemangsstrategi för idrottsevent, ekonomiska resurser och personella kompetenser för att genomföra strategin samt tillgång till bra inom- och utomhusarenor.

Bakom listan ligger tidningen Sport och Affärer. Eventlistan är en av tre speciallistor. De övriga två speciallistorna är breddidrott- och elitidrottslistan.

Sjätte främsta idrottskommunen 2018

Huvudlistan är Sveriges främsta idrottskommuner. Där kommer Östersund i år på sjätte plats.

I den motiveringen står Östersund topprankad som friluftskommun. De lyfter även bland annat tillgången på träningslokaler för inomhusidrotter, investeringar i Skidstadion och att kommunen utvecklat spontanaktivitetsytor såsom pumptrackbanan.

Mer om speciallistan Eventlistanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mer om Sveriges främsta idrottskommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2018-10-02

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen