Publicerad 2018-10-04

Jubel på Fjällängsskolan när Dino från ÖFK tog över idrottslektionen

Förebilder och idoler – det har nog de flesta haft någon gång.
För tredjeklassarna på Fjällängsskolan i Torvalla blev idrottslektionen ett minne för livet när en av deras fotbollsidoler i Östersunds FK kom på besök.

Dino Islamovic dribblar med en tredjeklassare under idrottslektionen.

Genom ett samarbete mellan Östersunds kommun och ÖFK har fem skolor genom lottens hjälp fått besök av ÖFK:s allsvenska fotbollsstjärnor –  och i tisdags var det Fjällängsskolans tur.

Lagom till idrottspasset klockan 10 dök ÖFK:s ungdomstränare Calle Vredin och Dino Islamovic upp med bollsäck och koner på Fjällängsskolans grusplan.

– Vi hade fått reda på att ÖFK skulle komma till oss, men inte vilken spelare det skulle bli, sa Ylva Fjeldstad Draheim, som går i en av skolans treor.

Ingen av eleverna såg speciellt besviken ut när de insåg att de skulle få lira boll med Dino Islamovic, en av ÖFK:s "hetaste" spelare för tillfället. Det var ju Dino som gjorde alla ÖFK-målen när laget vann mot Brommapojkarna med 3–1 veckan tidigare.

Ett av målen var dessutom en riktig delikatess, när Dino sköt från egen planhalva över motståndarnas målvakt.

– Ja, jag har sett det målet själv rätt många gånger på video efteråt. Jag ska inte ljuga om det, säger Dino Islamovic med ett leende.

Han tycker att det är en ära att få komma ut till barn och ungdomar och hjälpa till.

– Det är viktigt med förebilder. Jag hade själv idoler som Zlatan och Ronaldo när jag växte upp, så jag vet vad det betyder. Det är kul att kunna ge tillbaka nu.

Eleverna i klass 3 såg lika nöjda ut, även om någon kanske helst sett en annan stjärna på skolgården. Arvid Grahn gillar Charlotte Kalla mest.

– Det vore kul om hon kom hit!

Sidan uppdaterad 2018-10-04

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen