Publicerad 2018-10-08

Lyckliga vinnare fick spendera en hel dag med idolerna i ÖFK

Över 110 ansökningar kom in till Östersunds kommuns tävling där vinsten var en heldag tillsammans med idolerna i ÖFK.
Det var till slut elvaåriga Filippa som blev den lyckliga vinnaren - och i lördags hängde hon och vännen Sandra med spelarna på Jämtkraft arena.

Jamie, Filippa, Sandra och Bobo på ÖFK Arena

Ja intresset var enormt när Östersunds kommun i september gick ut med en tävling där priset var en heldag med ÖFK. Ansökningarna och motiveringarna kom från alla håll, från unga och från gamla, från fotbollsfans och från inbitna entusiaster som älskar den resa ÖFK gjort.
Efter att alla ansökningar gåtts igenom tillsammans med representanter från ÖFK var det till slut elvaåriga Filippa som korades som segrare. I hennes ansökan berättade hon bland annat att det var hennes dröm att få umgås med några av spelarna från ÖFK.

"Ser upp till dom väldigt mycket"

"Min största önskan är att få träffa och umgås med spelarna då jag ser upp till dom väldigt mycket", skriver hon i sin ansökan och fortsätter:

"Keita, Aiesh och Jamie är mina tre favoritspelare och att få träffa mina stora idoler vore allt för mig".

 

På lördagen när vi kommer till Jämtkraft Arena för att intervjua vinnaren, som för dagen har med sig kompisen Sandra, är de mitt uppe i en svettig match två mot två. Bobo Sollander och Jamie Hopcutt som representerar ÖFK har verkligen ingen vilodag - tjejerna dribblar, tunnlar, och sätter bollen mitt i krysset flera gånger.

- Det är jättekul att vara med dem, och jag hoppas att de har kul och är nöjda med dagen, säger Jamie Hopcutt i en paus mitt i matchen.

De ser ut att vara duktiga?

- Ja de har verkligen visat på talang här i dag och gjort grejer som har imponerat på mig och oss.

Filippa och Sandra är otåliga under intervjun - och berättar att de vill ta varje sekund de får till att spela och lära sig av idolerna. De hinner i alla fall berätta att de är jättenöjda och glada över dagens upplägg och innehåll.

- Det känns roligt att få se hur de är när de inte spelar match, säger Filippa och ler brett.

Och hur är de då?

- Snälla och roliga! Och väldigt duktiga!

"Inte många som vet hur ett fotbollsproffs vardag ser ut"

Bobo Sollander som är social coach för ÖFK, berättar avslutningsvis att även han och de andra i ÖFK uppskattat dagen med Filippa och Sandra.

- Det är jättekul att få dela med sig lite av hur vår vardag ser ut, eftersom det inte är så många som vet hur ett fotbollsproffs vardag ser ut, säger han och fortsätter:

- Det är lite jobbigt att de håller på att tunnla mig hela tiden bara men det får jag väl stå ut med, haha.

110 ansökningar kom det in till denna tävling - vad beror det här stora intresset på tror du?

- Det visar sig ju på matcherna också, nästan tio procent av Östersunds befolkning kommer på våra hemmamatcher och det är ett enormt intresse runt oss. Vi gör en bra grej både sportsligt men också för kommunen och länet i helhet.

Timme för timme - Filippas dag med ÖFK:

* 09.00 Frukost med spelarna

* 10.00 Uppvärmning med Lisa Brandén ÖFK fysio.

* 10.30 Fotboll med Jamie

* 11.00 Fotboll med Dino

* 11.30 Samla autografer av spelarna på ÖFK fotboll

* 12.00 Kolla på FIFA-turnering på torget

* 12.30 Äta lunch med laget

* 13.15 Promenera tillbaka till torget med lan Burchnall

Sidan uppdaterad 2018-10-08

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen