Publicerad 2018-10-08

Nominera till Årets by 2018

Känner du till en by, bygd eller stadsdel där det händer mycket spännande? Nominera senast 9 november! Vinnaren får 25 000 kronor som ska användas för att utveckla byn ännu mer.

Glad liten pojke springer och skrattar på liten väg kantad av träd med färgglada höstlöv. I bakgrunden skymtar hus.

Östersunds kommun delar varje höst ut utmärkelsen Årets by till en förening i en bygd eller stadsdel inom Östersunds kommun som utmärkt sig när det gäller utveckling.

Vad kan det då innebära? Ja, det handlar ofta om att det finns ett engagemang, där människor och föreningar tillsammans, ser till att det händer mycket i byn. Kanske driver man tillsammans olika verksamheter, jobbar med att lyfta turism eller ordnar aktiviteter för alla som bor i byn.

Förra årets vinnare Lillsjöhögen

Förra året var det Lillsjöhögen som prisades för att många genom bygdegårdsföreningen och andra föreningar engagerar sig för att göra byn levande. Föreningen Furustrand har rustat upp gamla fäbodar, iordningställt en ny pilgrimskälla och rustat upp stugan till en fin samlingslokal och härligt utflyktsmål i skogen.

I Lillsjöhögen finns också en bagarstuga, lokal för skidklubben, underhållning i bygdegården och en egen stavkyrka som eldsjälar har byggt.

25 000 kronor i prispengar

Priset är 25 000 kronor samt ett diplom, och ska användas till något som är till nytta för byn eller stadsdelens utveckling.

Föreningen som nominerar måste ha stadgar, styrelse och årsmöten för att kunna få utmärkelsen.

Nominera senast 9 november

Klicka dig vidare på länken nedan så hittar du mer information om vad som krävs för att vinna Årets by. Där hittar du också formuläret som du använder för att nominera.

Här finns mer information om priset och hur du nominera till Årets by.

 

Sidan uppdaterad 2018-10-08

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen