Publicerad 2018-10-16

Östersund på jakt efter spetskompetens i Göteborg

När ÖFK möter BK häcken den 21 oktober kommer kommunen tillsammans med Region Jämtland och Härjedalen vara på plats för att berätta om möjligheter med att bo och jobba i Östersund och Jämtland.

Collage med fyrverkeri på storsjöyran, skidåkning, gågata med färgglada vepor och ÖFK´s publik.

- Alla som är nyfikna på hur det är att bo, jobba och leva här är välkomna även om vi satsar extra på rekrytering av rätt kompetens. Företagen som är med på eventet har berättat vilken kompetens de behöver för att kunna utveckla sin verksamhet, säger Karin Henriksson, evenemangsstrateg på Östersunds kommun.

Bjuds på matchbiljett

På eventet presenteras de organisationer och företag som är på plats och så kommer vi att berätta vilka jobb som finns att söka. Dessutom blir det mingel med tilltugg och lite snack med ÖFK:s tränare innan matchstart. Vi avslutar med att tillsammans gå till matchen

- Ett stort fokus kommer att ligga på att presentera vilka jobb som finns och vilka karriärer som är möjliga i Östersund och Jämtland. Vi är ju inne i en period där vi växer så det knakar men verkligen beroende av människor med rätt kompetens vill flytta hit, säger Karin Henriksson.

Pedagoger, läkare och programmerare sökes

Det behövs till exempel fler pedagoger, systemvetare, sjuksköterskor, läkare, ingenjörer och programmerare. Bara för att nämna några yrken.

- Men vi kommer naturligtvis inte kunna hålls oss från att skryta lite (eller mycket) om den plats vi bor och lever på. Om hur vi just nu växer så det knakar, om alla initiativ och eldsjälar som finns i stan och om vilka fantastiska möjligheter som finns med att leva stadsliv nära fjällen, säger Karin Henriksson.

Lyckat rekryteringsevent i Stockholm

I september var ni på plats i Stockholm när ÖFK mötte Djurgården, hur gick det rekryteringseventet?

- Det blev succé! Runt 160 personer kom på eventet. Många som kom berättade att de ville flytta till Östersund och Jämtland, både nu direkt och inom några år. 60 av de som kom på eventet skrev sedan upp sig som intresserade att flytta till hit. Och så toppade vi med en vinst mot Djurgården med 2-0, avslutar Karin Henriksson.

Sidan uppdaterad 2018-11-30

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen