Publicerad 2018-10-16

Vad gör du med din information? Tänk säkert!

Under oktober månad är det dags för informationssäkerhetsmånaden, ett initiativ från EU för att öka kunskapen om hur viktigt det är med informationssäkerhet.

bild på personer som går på gatan, ett hus i bakgrunden och längst fram står texten: varför sprider vi info på nätet som vi aldrig skulle sprida i verkligheten?

Delar du med dig av personnummer, lösenord, kortuppgifter, passnummer, fotografier, kvitton eller avtal? Det räknas som värdefull information och konsekvenserna om någon annan får tag i den kan bli stora.

Var rädd om ditt kort, dina lösenord och dig själv. Genom att tänka på hur du agerar på nätet och göra små och enkla förändringar kan du göra stor skillnad.

Vill du vara mer rädd om din information?

I samband med informationssäkerhetsmånaden har Myndigheten för samhällsskydd och beredskap tagit fram en checklista för privatpersoner. Där kan du få tips om vad du kan göra för att säkra dina lösenord, kortuppgifter och ditt bankkort.

Checklista för hur du går tillväga för att vara informationssäkerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bakom informationssäkerhetsmånaden ligger Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Polisen samt verksamt.se.

Mer om informationssäkerhetsveckan

Informationssäkerhetsveckan kommer från EU-kommisionen och sker varje år under oktober månad. Veckan är till för att öka vår kunskap om informationssäkerhet och hur det går att skydda sig mot id-kapning.

Läs mer om informationssäkerhetsveckanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2018-10-16

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen