Publicerad 2018-10-17

Attendo säger upp avtal om hemsjukvård

Attendo säger upp avtalet för hemsjukvård med Östersunds kommun. Det innebär att kommunen tar över hemsjukvården för de medborgare som valt Attendo som hemtjänstutförare.

Attendo fortsätter med hemtjänst som tidigare. De medborgare som valt Attendo som utförare kommer alltså även i fortsättningen att få stöd av Attendo när det gäller servicetjänster, personlig omvårdnad och hemsjukvård som utförs av hemtjänstpersonal. Förändringen gäller det stöd som ges av legitimerad personal - det vill säga sjuksköterskor, fysioterapeuter eller arbetsterapeuter.

- Vi väljer att fokusera på vår kärnverksamhet som är hemtjänst och service. Nu väntar dock ett viktig arbete tillsammans med kommunen för att göra övergången så trygg och säker som möjligt - både för berörda medborgare och anställda. Det säger Pontus Karmhag, Regionchef på Attendo, Hemtjänst Norr.

Inom Vård- och omsorgsförvaltningen finns Hälsofrämjande enheten med sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter. Personalen på hälsofrämjande enheten ger stöd till medborgare som behöver hemsjukvård av legitimerad personal, men som har valt en hemtjänstutförare som saknar egen legitimerad personal.

- Vi har en förtroendefull dialog med Attendo och ska planera tillsammans så att övergången blir så bra som möjligt för våra medborgare. Det säger Börje Hoflin, chef på Uppdragsenheten vid Vård- och omsorgsförvaltningen.

Attendos uppsägning av hemsjukvård gäller från 8 januari 2019.

Sidan uppdaterad 2018-10-17

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen