Publicerad 2018-10-26

Välkommen på trygghetsvandring i Lugnvik

Du som bor eller jobbar i Lugnvik - kom och berätta vad som gör att du trivs i området och vad som kan förbättras. Alla är välkomna att följa med på trygghetsvandring den 7 november klockan 17.30.

Pojke går med cykel

Varje år genomför Östersunds kommun några trygghetsvandringar i olika delar av kommunen. Det gör vi för att vi vill veta hur du trivs och vad du tycker behöver förbättras i din närmiljö. Under en trygghetsvandring deltar både medborgare och ansvariga från kommunen. Andra som deltar kan vara polis, fastighetsägare, politiker och föreningar.

Barnens väg till och från skola har extra prioritet

På en trygghetsvandring går vi tillsammans en förutbestämd sträcka och kollar vad som känns som tryggt och inte så tryggt. Det handlar om att tillsammans identifiera vad som kan göra området tryggare och lättare att ta sig runt i. Till exempel tryggare gång- och cykelväg till skolan eller bättre belysning och fler parkbänkar. Alla som bor eller verkar i Lugnvik är välkomna att vara med på den här vandringen. Vi välkomnar barn och föräldrar lite extra eftersom vi prioriterar barnens väg till och från skolan.

Trygghetsvandringen kommer att genomföras den 7 november

Vi samlas i Lugnviks centrum (utanför entrén till Hälsocentralen) klockan 17.30.

Vi kommer tillsammans att följa kartans markerade slinga och vi beräknar att vi är klara till cirka 19.00

Har du inte möjlighet att delta i Trygghetsvandringen?

Du är alltid välkommen att komma med förbättringsförslag via kommunens webbplats, app eller Kundcenter.öppnas i nytt fönster

Karta över centrala Lugnvik med en röd linje som visar hur trygghetsvandringen går.

Vad händer efter en trygghetsvandring?

De åtgärder som tas upp under en trygghetsvandringen sammanställs och följs upp. Därefter tar kommunen fram ett antal åtgärder i dialog med andra berörda myndigheter och fastighets­ägare. Du kommer att få återkoppling på vad som händer via e-post eller på kommunens webbplats.

Välkommen!

Sidan uppdaterad 2019-01-29

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen