Publicerad 2018-10-30

Utbildningsföretaget Miroi har gått i konkurs

Miroi, ett utbildningsföretag som Östersunds kommun har avtal med, har gått i konkurs. Östersunds kommun kommer säkerställa att de 60 elever som studerar via utbildningsföretaget kan slutföra sina studier.

hand som håller i en penna och skriver

Miroi har erbjudit distansutbildning för vuxna på gymnasial nivå. De kommer inte att lägga ner sin verksamhet på en gång, utan de kommer att fortsätta med sina utbildningar som vanligt tills vidare.

I nuläget arbetar Östersunds kommun och konkursförvaltaren för Miroi med att ta reda på vilka lösningar de tillsammans kan erbjuda till de som studerar vid Miroi. Målet är att alla elever ska kunna fullfölja sina studier i den takt och studieform som de själva valde när de började läsa.

Östersunds kommun kommer se till att eleverna kan fullfölja sin utbildning. Går inte det på Miroi kommer Östersunds kommun att hitta andra alternativ för eleverna.

Genomför distansutbildningar på gymnasial nivå

Miroi har ansvarat för kurser hämtade från följande program:

  • Barn- och fritidsprogrammet
  • Vård- och omsorgsprogrammet
  • Hotell- och turismprogrammet
Sidan uppdaterad 2018-10-30

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen