Publicerad 2018-11-02

Stjärnfallsgala för femte året

Stjärnfall är en insamlingsgala som årligen sätts upp i Östersund, och där arrangörerna varje år väljer en ny organisation som belyses och dit intäkterna skänks.
– Det började som ett avslutningsprojekt när jag gick på gymnasiet, jag ville göra något för min klasskompis som gått bort i cancer tidigare den hösten, så då skapade jag Stjärnfall. Det var år 2012 och alla intäkter gick det året till Barncancerfonden, säger Jesper Lindgren.

Arrangörerna av Stjärnfall

Arrangören och grundaren Jesper Lindgren tillsammans med Magnus Schönberg, på Verket där Stjärnfall arrangeras 17 november. Foto: Staffan Eriksson

RFSL och Östersund Pride

Den 17 november arrangeras årets upplaga av Stjärnfall, på Verket i Östersund. Det blir i år femte året som galan hålls i Östersund, och i år samlar arrangörerna in in pengar till RFSL och Östersund Pride, för alla människors lika värde. Vi har pratat med grundaren och arrangören Jesper Lindgren, som berättar hur resan sett ut från starten 2012

Du drog igång Stjärnfall redan när du gick i gymnasiet. Vad är det som driver dig till att göra det här?
– Jag vill att alla människor ska få leva på samma förutsättningar, jag har alltid brunnit för att hjälpa andra, vad det än gäller så vill jag finnas där för människor. Sedan 2012 har vi dragit in pengar till Barncancerfonden, Hjärtlungfonden, FATTA, Kvinnojouren, Cancerfonden och i år RFSL.

Ja i år går intäkterna till RFSL och Östersund Pride. Varför är de organisationerna viktiga att ge stöd till?
– Jag tycker att det dom jobbar för ska vara en självklarhet, alla människor ska få älska den dom vill, allt i livet handlar om kärlek. Det ska vara en självklarhet. Så därför är det viktigt, ge stöd för alla människors lika värde och för kärleken.

Årets program – kan du berätta kort?
– Årets program är fullmatat med bra underhållning och artister, hela kvällen har en lite annan ton i år då vi plockat ner allt till Verket (tidigare år har galan hållts på Gamla Teatern och OSD) och kör i år även akustisk inramning på alla artister.

Och till sist – varför ska man köpa en biljett och gå på Stjärnfall i år?
– För att njuta av underhållning, skratta, dansa och vara tillfreds samtidigt som man gör en bra sak för människan, för kärleken och framtiden.

På scenen ser vi i år:

Jens Hult, Anna Stadling, Bottleneck John, Broka (Mia Kempff, Erica Skogen, Anna Nyström, Tove Thofeldt) Erika & Sofia, Magnus Schönberg, Velvet Insane med flera. Konferencier är Fredrik Alverland.

Här kan du läsa mer om galanlänk till annan webbplats


Sidan uppdaterad 2018-11-02

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen