Publicerad 2018-11-08

Rapport från Kultur- och fritidsnämndens sammanträde 7 november

Bidrag till Arctic Cat Cup, skidtävlingen Skandinavisk Cup samt SM i bordtennis. Här är några av de beslut som Kultur- och fritidsnämnden tog under onsdagens sammanträde.

Bilden föreställer Rådhuset på hösten.

Inget kombinerat årskort för privatpersoner för skid- och rullskidåkning

Nämnden har beslutat att inte införa kombinerade årskort för skidåkning och rullskidåkning på Östersunds skidstadion i år. Frågan har överklagats, och nämnden vill avvakta tills det juridiska läget retts ut och blivit tydligt.

Det vanliga säsongskortet för skidåkning finns kvar.

Bidrag - Arctic Cat Cup

Östersunds Snöskoterklubb får 15 000 kronor i bidrag för att arrangera tävlingen Arctic Cat Cup 2019. Föreningen får även 45.000 kr i bidrag till banbygge.

Bidrag - Skandinavisk Cup och VW Cup

Östersunds Skidlöparesällskap ÖSK får 15 000 kr i bidrag för att arrangera Volkswagen Cup, som är en deltävling inom Skandinavisk Cup. Nämnden täcker också Teknisk förvaltnings extra verksamhetskostnader vid arrangemanget, 104 700 kronor.

Bidrag - driftstörning Östersund Curlinghall

Östersunds curlingklubb får 235.000 kr i bidrag för att klara klubbens fortsatta verksamhet. Detta på grund av ett driftstopp i curlinghallen under sommaren 2018.

Bidrag - Veteran-SM i bordtennis 2019

Jämtland-Härjedalens Bordtennisförbund får 10 000 kr i bidrag till att arrangera Veteran-SM i bordtennis den 17-20 januari 2019 i Östersund. Föreningen får även använda Östersunds Sporthall med fri hyra. Nämnden står också för Teknisk förvaltnings extra verksamhetskostnader, 78.460 kronor, under arrangemanget.

Drift- och underhållsbidrag till Östersund Frösö Tennisklubb

Österund Frösö Tennisklubb får 50 000 i drifts- och underhållsbidrag för sin anläggning på Genvägen för 2019.

Drifts- och underhållsbidrag till Östersund Frösö Scoutkår

Östersund Frösö scoutkår får 59 000 kr i bidrag för att klara driften under de närmsta månaderna. Det pågår just nu en utredning om förskingring i föreningen. Östersund Frösö Scoutkår har en försäkring som kan komma att täcka ekonomiska skador som orsakats av förskingringen.

Vill du veta mer om besluten?

För att läsa om alla ärenden som Kultur- och fritidsnämnden beslutade om under sammanträdet den 7 november, se protokollet som publiceras på ostersund.selänk till annan webbplats inom några dagar. Besluten vinner laga kraft i samband med att protokollet blivit justerat, alltså underskrivet av både nämndordförande och oppositionens ordförande.

Sidan uppdaterad 2018-11-08

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen