Publicerad 2018-11-14

Befolkningsmålet för 2018 är redan uppnått

Hurra! Östersunds kommun fortsätter att växa så det knakar. Kommunens mål med att varje år öka befolkningen med 450 invånare har redan överträffats.

Gravid kvinna ligger på parkbänk. Vid henne sitter hennes fru/sambo/partner och ett barn. Alla ser glada ut.

I Östersunds kommuns tillväxtplan Mer Östersund är ett av målen att vi varje år ska öka befolkningen med 450 invånare. Redan efter oktober månads slut har befolkningsökningen i kommunen under året varit drygt 460 personer.

- Det är fantastiskt roligt att vi återigen överträffar befolkningsmålen. Östersunds kommun växer rejält även i år och jag är dessutom glad att vårt län också växer och nyss passerat 130 000 invånare, säger kommundirektör Anders Wennerberg.

Mer människor, företag och arbetstillfällen behövs

Mellan åren 2007 - 2017 växte Östersunds kommuns befolkning med 7 procent. Andra kommuner i länet som har växt sedan 2007 är Åre och Krokom. Procentuellt växer Åre mest, men sett till antal personer har den största befolkningsökningen skett i Östersund mellan åren 2007 - 2017.

- Det är glädjande och viktigt att vi fortsätter öka antalet invånare. För att vi ska kunna fortsätta ha en bra basservice med hög kvalitet i bland annat skola och äldreomsorg krävs en stark skattebas. För detta behövs fler företag, arbetstillfällen och människor i Östersund, säger tillväxtchefen Per Johansson.

Fakta om Östersunds tillväxt

Är du nyfiken på hur det går för Östersunds tillväxt? Hur många besökare som kommer hit, hur många fler företag vi blivit och varifrån de som flyttar hit kommer ifrån?

På de här sidorna hittar du en halvtidsutvärdering av tillväxtplanen Mer Östersund och dessutom den nya rapporten Flyttmönster som berättar varför människor flyttar till Östersund.öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2018-11-14

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen