Publicerad 2018-11-27

KIVO-projektet utbildar fler undersköterskor

Genom språkutbildning, praktik och studier för utlandsfödda säkrar KIVO-projektet arbetskraft inom vård- och omsorgsyrket. Samtidigt får de arbetssökande introduktion och stöttning på deras väg in i yrket.

man som ler 

Bristen på personal inom vård- och omsorgsyrket är stor, och kommer bli ännu större framöver med pensionsavgångar och allt fler äldre i samhället. Kivo-projektet säkrar kompetensförsörjningen genom att erbjuda utbildningar till vård- och omsorgsintresserade utlandsfödda.

– Projektet ger goda resultat på två sätt. Dels för att vi får möjlighet till arbetskraft, det är inte så lätt att hitta idag. Dels också för deltagarna som får möjlighet till en försörjning. De som är med och utbildar sig är väldigt positiva till yrket och en stor andel är fortsatt intresserade av att arbeta med vård och omsorg efter deras utbildning, säger Christina Taraldsson, projektledare för KIVO vid Östersunds kommun.

Utbildningen är individuellt anpassad. Beroende på deltagarnas tidigare arbets- och språkkunskaper kan de studera svenska och undersköterskeutbildning, samt göra praktik. Under praktiken går deltagarna bredvid varsin inkluderingshandledare. Handledarna är utbildade undersköterskor som vägleder och stöttar deltagarna i yrket.

Språket utvecklas snabbt vid jobb och studier

En av de 236 deltagare i Jämtland och Västernorrland som utbildar sig till undersköterska genom projektet är Abdu Borri, som bor i Strömsund. Under tisdagen deltog han på ett avslutningsseminarium på OSD där han berättade om sin utbildningsresa.

Abdu gjorde praktik på trygghetsboendet Strömbacka i Strömsund 2017. I september 2018 bestämde han sig för att studera vidare inom området och började då sin undersköterskeutbildning genom KIVO-projektet.

– Det bästa med projektet tycker jag är att möjligheten att studera svenska och jobba samtidigt. Jag utvecklar min svenska snabbare, samtidigt som jag samlar erfarenhet inom yrket, säger Abdu.

– Det är en fördel att kunna lära sig språket och vara på en arbetsplats samtidigt. Det ger högre effektivitet i inlärningen av språket, särskilt eftersom de har inkluderingshandledare som har redskap för att hjälpa dem att utveckla språket ytterligare, instämmer Christina.

Projektet tar slut, men arbetsmetoden fortsätter

Själva projektet slutar den 30 november. Östersunds kommun fortsätter däremot använda metoden även framöver för att introducera och välkomna nya undersköterskor. Arbetet har varit framgångsrikt och trots att deltagarna inte hunnit färdigt med sina studier har 56 personer redan fått timanställningar vid sidan av deras utbildning.

Mer om KIVO

KIVO står för Kvalitetssäkrad inkludering i verksamhet och organisation. Det är en metod och kompetensförsörjningsprojekt i Jämtlands och Västernorrlands län. Från Jämtland deltar fem kommuner – Östersund, Strömsund, Ragunda, Bräcke och Härjedalen. Kivo-metoden är ett samarbete mellan kommunerna, Arbetsförmedlingen och Kommunal.

Projektets mål är att få in cirka 200 deltagare totalt i Jämtland och Härjedalen, varav 60 procent ska ha fått arbete efter slutförd utbildning. Projektet finansieras via Europeiska Socialfonden (ESF).

Läs mer om KIVO-metodenPDF

Sidan uppdaterad 2019-02-13

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen