Publicerad 2018-11-29

Här är vinnarna av Östersunds kommuns Förnyelsepris 2018

För att öka nyttan och kvaliteten för kommunens medborgare jobbar Östersunds kommun med Förnyelsepriset. Priset ska uppmärksamma förnyelse och förbättring inom alla kommunala verksamheter i Östersunds kommun. I fredags korades vinnarna av kommunens Förnyelsepris 2018.

Medarbetare från Östersunds bibliotek och Familjehemsteamet poserar med en stor check som vinnare av Förnyelsepriset 2018.

Ett av de vinnande bidragen: Östersunds bibliotek och Familjehemsteamet med "Boken som kompis"

 

På en delad första plats kom Teknik och Service, Vård- och omsorgsförvaltningen för arbetet med ett mobilt trygghetslarm som gör att fler medborgare kan känna trygghet även utanför hemmet. Motiveringen var:

”Med stor nytta för användarna och deras anhöriga, har den här arbetsgruppen, genom sitt kreativa sätt att tänka utanför boxen, bokstavligen öppnat dörrarna för ett stort antal medborgare. Ett arbete som lett till att Östersund i dag är Sveriges ledande kommun inom området”

- Det känns jättekul att få vara med och utveckla Östersund och framförallt då inom vård och omsorg där vi håller till. Jag kan säga att både våra medborgare och vi är priviligerade med att vi får ha en sån här teknikgrupp inom Vård- och omsorg. Det är inte många andra kommuner som har det, som bara håller på med tekniken. Och det är det som gör att det blir så här bra, att vi kommer på sådana här grejer och kan använda saker på nya sätt, säger Marita Godén, medarbetare på Teknik och Service, Vård-och omsorgsförvaltningen.

Den andra delen av förstaplatsen knep Östersunds bibliotek i samarbete med Familjehemsteamet för arbetet med ”Boken som kompis” som handlar om att stärka läslusten, läsförståelsen, anknytning och relationer i familjehem. Motiveringen var:

”Genom ett innovativt samarbete mellan förvaltningsgränser och kompetensområden, med utgångspunkt från barnets situation, har dessa skilda verksamheter skapat stort värde för den enskilde individens livssituation – nu och i framtiden”

Tredjeplatsen gick till Storsjöskolan för deras arbete med ”Pulsträning för ett bättre mående" där de infört pulsträning på schemat för alla sjätteklassare. Motiveringen var:

”Med engagerade nyckelpersoner och lyhört ledarskap har man implementerat en aktivitet som skapar stora vinster på flera plan för målgruppen. Ur en lyckad och effektiv testperiod har det nu blivit en del av den ordinarie verksamheteten”

Priset delades ut i anslutning till kommunens chefsdag som ägde rum den 23 november. Vinnarna fick prissummor på 37 500 och 10 000 kr som ska användas till verksamhetsutveckling.

Sidan uppdaterad 2018-11-29

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen