Publicerad 2018-11-30

Åsa Rydell är Östersunds kommuns nya HR-chef

Åsa kommer närmast från ett jobb som HR-chef i Åre kommun och har en bred erfarenhet av att jobba med personalfrågor. Det viktigaste för Åsa är att vara med och påverka så att människor mår bra, trivs och utvecklas på jobbet.

Porträtt Åsa Rydell

- Jag ser det som en otrolig möjlighet att få chansen att jobba i en kommun med en så kraftig tillväxt och dessutom en stor vilja att hela tiden utvecklas. Det märks att Östersund hela tiden vill framåt, det byggs mycket och kommunen gör stora satsningar, säger Åsa.

"Helt rätt erfarenhet och kompetens"

Hon är uppväxt i Östersund men har bott, studerat och jobbat i södra Sverige i 10 – 15 år. Åsa har bland annat jobbat med HR-frågor i Vänersborg och Trollhättan kommun, en kortare tid i Bräcke kommun och nu som HR-chef på Åre kommun i fem år. Östersunds kommun blir alltså den femte kommunen hon jobbar för.

- Jag är mycket glad att Åsa ska börja arbeta hos oss i Östersunds kommun. Åsa har helt rätt erfarenhet och kompetens för att möta våra nya utmaningar och vara med och föra oss framåt mot att bli en ännu bättre arbetsgivare, säger kommundirektör Anders Wennerberg.

Fortsätta att utveckla Östersunds kommun till en ännu bättre arbetsgivare

Östersunds kommun står i framtiden, som de flesta andra kommuner i Sverige, inför stora utmaningar med att rekrytera medarbetare till förskola, skola och vård och omsorg. Åsa menar att det är för tidigt säga vilken strategi hon kommer att ha för att möta de här utmaningarna.

- Jag är ödmjuk inför uppdraget och kommer att behöva lyssna in hur ni jobbar i kommunen idag. Det finns redan ett arbete som pågår för att göra Östersunds kommun till en ännu mer attraktiv arbetsgivare och det vill jag gärna fortsätta utveckla. Sedan tror jag att det är viktigt att tänka nytt i hur vi använder och utvecklar den kompetens som vi har, säger Åsa och fortsätter:

- Nu ser jag fram emot att prata med personal, chefer och förtroendevalda inom olika områden för att höra vilka frågor de står inför och vilket stöd som behövs.

Du har jobbat med HR-frågor länge, vad är det roligaste med ditt yrke?

- Jag gillar att jobba med människor och att ta vara på varje persons drivkraft.Jag vill vara med och påverka så att våra medarbetare, mår bra och utvecklas på jobbet. Det är det viktigaste och roligaste i mitt jobb.

Åsa börjar sin nya tjänst hos Östersunds kommun i slutet på januari 2019.

Åsa Rydell

Bor: I Ås

Familj: Make och två barn, 11 och 14 år gamla.

Utbildning: Fil kand. i personaladministrativ utbildning från Högskolan i väst

Gör en ledig dag: Åker gärna utförsåkning när det är säsong för det.

Det bästa med Östersund: En härlig stad som erbjuder det mesta.

Sidan uppdaterad 2018-11-30

Använd vår mobilapp

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag. Här hittar du också vägen direkt in till kommunens kundcenter.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen