Publicerad 2018-12-17

Simon Jaktlund och Häggenås vinnare 2018

På årets sista Kommunfullmäktige delades några fina utmärkelser ut. Vinnaren av Tillgänglighetspriset 2018 är Simon Jaktlund som med projektet Cykling utan ålder fått många att känna lite vind i håret. Årets by är Häggenås, som sedan 1960-talet, har varit ett gott exempel på blomstrande landsbygd.

Reidun Sjövold från Tillgänglighetsrådet, Florian Stamm, ordförande i Miljö- och samhällsnämnden, Simon Jaktlund och Eva Åberg från Tillgänglighetsrådet står bredvid varandra. Simon håller ett diplom och en blombukett. .

Reidun Sjövold från Tillgänglighetsrådet, Florian Stamm - ordförande i Miljö- och samhällsnämnden, Simon Jaktlund och Eva Åberg från Tillgänglighetsrådet.

Simon Jaktlund, vinnare av Tillgänglighetspriset 2018

Tillgänglighetsrådet i Östersund delar varje år ut ett tillgänglighetspris i form av ett diplom. Priset går till en organisation, företag eller enskild person som gjort något för tillgängligheten i kommunen, utöver det som lagen föreskriver. Tanken med priset är att sätta fokus på tillgänglighetsfrågor och att ge uppmärksamhet åt det arbete som pågår för att göra Östersund tillgängligt för alla.

Motivering

Simon Jaktlund har med sitt projekt Cykling utan ålder möjliggjort för alla att mötas utomhus över generationsgränser, och har på ett hållbart sätt främjat social samvaro mellan olika grupper som annars kanske inte möts så ofta. Alla kan bidra genom att anmäla sig som cykelpilot och ta med en ny bekantskap ut på en cykeltur.

Simons initiativförmåga och uppfinningsrikedom har på ett mycket uppskattat sätt sammanfört äldre med yngre under spännande cykelturer, och har fått alla att tillsammans "känna lite vind i håret".

Bosse Svensson, ordförande i Kommunstyrelsen, Helene Olsson och Maria Holmgren från Häggenås sportklubb håller i en check på 25 000 kronor och blombukett

Bosse Svensson, ordförande i Kommunstyrelsen, Helene Olsson och Maria Holmgren från Häggenås Sportklubb.

Häggenås, vinnare av Årets by 2018

För att visa sin uppskattning av det utvecklingsarbete som läggs ner ute i bygderna/stadsdelarna av olika föreningar, och för att stimulera till fortsatt arbete, delar Östersunds kommun årligen ut utmärkelsen Årets by/bygd/stadsdel.

Motivering

Häggenås – en pärla i kommunen! Häggenås har sedan 1960-talet varit ett gott exempel på blomstrande landsbygd. Via bland annat idrottsföreningen Häggenås Sportklubb (HSK), med många eldsjälar, utvecklas Häggenås med visionen om en attraktiv by där människor ska trivas och må gott. HSK bildades 1932 med fotboll och skidor som grund medan idrotter som bordtennis, rinkbandy, gång, friidrott, gymnastik, basket och motionsidrott tillkommit eftersom. Vida känd är Häggenås bilbingo som arrangeras i klubbens regi för att dra in pengar till föreningen. Klubben satsar stort på ungdomssidan då de anser att det ska kännas bra att vara förälder i Häggenås. En medveten satsning för att Häggenås ska vara en bra plats att bo på.

Sidan uppdaterad 2018-12-17

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen