Publicerad 2019-01-22

Östersunds kommun hyllade Hanna Öberg på Idrottsgalan

OS-guldmedaljör - bragdguldmedaljör - och Jerringprisvinnare.
På plats vid Idrottsgalan i Globen i går hade Hanna Wagenius, ordförande i kommunfullmäktige, det stora nöjet att få hylla Hanna Öberg och överräcka en present från Östersunds kommun.
- Det är kul när det jag gör uppskattas och uppmärksammas av kommunen, säger Jerringprisvinnaren om mötet.

Hanna Wagenius och Hanna Öberg

Ordförande i Östersunds kommuns kommunfullmäktige Hanna Wagenius hyllade Jerringprisvinnaren Hanna Öberg på plats på Idrottsgalan i går.

Hanna Öberg var namnet på allas läppar på Idrottsgalan i Stockholm i går. Efter att ha vunnit guld och silver på OS, vann hon i går både bragdguldet och Jerringpriset på Idrottsgalan. I och med det är hon den första skidskytten att vinna Jerringpriset sedan 2009, när det var Helena Ekholm som vann.– Jag tror inte jag förstår hur stort det är. Det är på en annan nivå att få ett pris som är framröstat av svenska folket, sa Hanna Öberg i går till SVT efter att rösterna räknats och det stod klart att det var Hanna Öberg som vann Jerringpriset.

"Kollat på mina idoler på Idrottsgalan sen jag var liten"

Östersunds kommun fick i går en pratstund på telefon med Hanna Öberg innan galan skulle dra igång, och hon var då precis klar med hår och makeup - och otroligt förväntansfull inför vad som komma skulle:- Det är jättekul att få vara med, att få vara här. Jag har kollat på mina idoler på Idrottsgalan sen jag var liten och tänkt ”Tänk att få gå på idrottsgalan”. Nu vet jag att jag ska få gå upp på scenen och hämta bragdguldet, säger hon lyckligt.
Innan prisutdelningen startade träffade Hanna Öberg också ordföranden i Östersunds kommuns kommunfullmäktige, Hanna Wagenius, som fanns på plats för att hylla "Guld-Hanna".

Fick ta emot blommor, ett smycke och en bricka av Östersunds kommun

- Det är kul att Östersunds kommun uppmärksammar det jag gör, och jag fick just ta emot blommor, en bricka och ett smycke av Hanna Wagenius här på plats vid Globen, säger Hanna Öberg innan hon måste avsluta och gå in på galan.

Stort grattis Hanna!

Och stort grattis också till herrstafettlaget, skidskytte (Sebastian Samuelsson, Peppe Femling, Jesper Nelin och Fredrik Lindström) som vann årets lag vid gårdagens Idrottsgala!

 

Sidan uppdaterad 2019-01-22

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen