Publicerad 2019-01-24

Vill du få tips om böcker, läsverktyg och träning?

Kom och träffa Östersunds bibliotek, Vård- och omsorgsförvaltningen, IT-Guiderna och Hjärterum på SeniorExpo.

tre seniorer som är glada, ler och tittar in i kameran. 

De fyra verksamheterna kommer finnas på SeniorExpo på fredag 25 och lördag 26 januari. SeniorExpo är en mässa för alla de som inom kort lämnar arbetslivet eller som redan lever livet "after work". Under två dagar samlas utställare på OSD och erbjuder aktiviteter, underhållning och inspiration.

Inspiration för både kropp och knopp

Från Östersunds bibliotek kan du få boktips och lära dig mer om de tekniska verktyg som finns för att läsa, såsom läsplattor eller ljudböcker.

– Det kan ta lite tid att vänja sig att ta del av böcker på ett nytt sätt. Men många som har upplevt att det blivit svårt att läsa blir väldigt glada när de upptäcker att det går att läsa med extra stor text eller lyssna istället. Särskilt eftersom det inte är mer komplicerat än att läsa vanliga böcker, säger Anna Grönlund, bibliotikarie vid Östersunds bibliotek.

Vård- och omsorgsförvaltningen kommer även de att finnas på plats. Av de kan du få såväl information om mötesplatser och stöd, som inspiration på aktiviteter. Kanske vill du passa på att testa din benstyrka och öva upp din kropp, eller få tips om nya aktiviteter att ägna dig åt?

Ställ IT-frågor till IT-Guider

Du kan också passa på att ställa alla dina frågor om IT, mobiltelefoner, plattor eller datorer till våra IT-Guider som också kommer vara på mässan. I vanliga fall arbetar de på Östersunds bibliotek och besöker olika mötesplatser runt om i kommunen för att stötta seniorer i deras IT-användande.

Har du Hjärterum?

På mässan kommer även representanter från Hjärterum finnas på plats. De kommer berätta om projektet Hjärterum och finnas tillgängliga för frågor. Hjärterum matchar de som har ett boende till övers, med nyanlända som behöver ett boende. Det är en möjlighet att hjälpa en medmänniska, och samtidigt tjäna en extra slant varje månad.

Mässan har öppet mellan klockan 10.00 – 16.00 under både fredag 25 och lördag 26 januari.

 

Sidan uppdaterad 2019-01-24

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen