Publicerad 2019-01-28

Lyckliga vinnare tränade med Anna Haag och Emil Jönsson

Östersunds kommuns tävling där en träff med Anna Haag och Emil Jönsson låg i potten blev populär! Det blev till sist Linda Eklund som vann - och som nu fått värdefulla tips inför nattvasan.
- Jag är väldigt ny på skate, och har ändå lovat att åka nattvasan med en kompis så jag är i stort behov av hjälp, säger vinnaren och skrattar.

Emil och anna tränar tävlingsvinnare i skate.

Ett stort antal sökte i tävlingen, och vi tackar alla för era fina motiveringar till varför just ni skulle vinna! Den som till sist drog det längsta strået var Linda Eklund, 36 år, med motiveringen:

"Jag lovade i ett svagt ögonblick en vän att vi skulle åka nattvasan tillsammans, skate. Jag såg det som ett ypperligt tillfälle att komma i form igen efter min graviditet. Problemet är bara att jag aldrig har åkt skate innan den här säsongen. Dessutom har jag inte riktigt fått in så många mil som jag hade tänkt, utan det har blivit många lunchpass på gymet/löpbandet istället pga tidsbrist. Jag pendlar just nu mellan ”det här kommer aldrig att gå” och ”det kommer att gå men det kommer att bli plågsamt” :). Men jag vill absolut inte dra mig ur och behöver således alla tips jag kan få, träning veckorna som är kvar, tekniktips, uppladdning inför långlopp osv. Om jag vinner tar jag med mig min lagkamrat, så får hon också ta del av tipsen! Tack på förhand!"

"Stannade för tekniktips"

Efter att mötet mellan Linda samt vännen Anna Lindh, och Anna Haaag och Emil Jönsson ägt rum, berättar Linda om mötet:

- Vi började med att åka ett par varv så att fotografen fick ta bilder, och sen drog vi iväg och körde i nästan två timmar. Vi stannade för få tekniktips, och gick igenom alla växlarna för skate. Övade och övade, och sen åt vi lunch på Arctura, en jättefin buffe där, säger Linda.

 

Vad tyckte Anna och Emil om din åkning?

- De hade råd om att jag ska öva på är att stå på hela foten, slappna av i fot och fotled så man får optimal balans, så det var en stor och viktig grej för mig. Och att jag ska sträcka på mig, jag har en tendens att sjunka ihop men jag ska räta på mig så jag får blicken längre fram.

Trodde de att du skulle greja Nattvasan utifrån vad de såg?

- Ja men det tror jag, de sa det i alla fall (skratt). Vi har inget mål utan kör som en kul grej, och målet är att ta oss igenom. Och de trodde de att vi hade förutsättningar att göra. Och så gav de oss tips på uppladdning inför, och energipåfyllning under loppet och sånt.

Nåt tips du kan dela med dig av?

- Det var bland annat att inte köra så hårt dagarna precis inför, att vila de två sista dagarna innan, och att börja kolhydratladda från ungefär onsdagen. Och under loppet så var det att minst en gång i halvtimmen stoppa i sig nåt, kolhydrater framförallt. Energibars, och snabba kolhydrater plus sportdryck som vätska under loppet.

Till sist: Vad var roligast vid mötet?

- De var väldigt trevliga och lättpratade, och det var väldigt kul att se dem åka. Det ser ju så snyggt ut när man är så duktig, så då känner man själv också att det skulle vara kul att bli bättre, som en liten morot.

"Sugna på att få lära sig mer"

Även Anna Haag öser beröm över dagen - och över vinnarna:
- Riktigt härliga tjejer som antagit en utmaning, Nattvasan, utan att egentligen ha någon plan förutom att det kändes som ett roligt mål att ha för att komma igång efter att ha fött barn (Linda). Och sånt måste man ju gilla! Nyfikna och sugna på att få lära sig mer var de också. Så vi gick igenom både teknik och taktik men hann också prata om lite allt möjligt. Himla härligt med andra ord, avslutar Anna Haag.

Sidan uppdaterad 2019-01-28

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen