Publicerad 2019-01-30

Vinterparken öppnar på lördag

På lördag är det säsongspremiär för Vinterparken. Östersunds vintriga oas kommer sedan att hålla öppet fram till sista april, då Valborgsfirandet avrundar säsongen.
– Med tanke på de väderförhållanden vi haft ser det väldigt bra ut inför premiären, säger Vinterparkens projektledare Janne Karlsson.

Vy från Vinterparken i motljus. Många människor som silhuetter på isen.

Det är skridskoisen i Medvinden – mellan Vallsundsbron och Badhusparken – som inte är brukbar än. För bara ett par veckor sedan var där öppet vatten. Nu är kärnisen sju centimeter tjock, och blöt på sina håll, och det krävs 22–25 centimeter för att traktorerna ska kunna köra på isen.

– Däremot är isen perfekt från Kungsgårdsviken ner mot Frösö Strand, vilket innebär sju kilometer fin åkning. Det går troligen att åka hela vägen, vi har någon mätning kvar att göra, berättar Janne Karlsson.

Men i Vinterparkens hjärta är det mesta i det vanliga utbudet på plats till premiären.

Uthyrningen och kiosken öppnas, grillarna tänds, solstolarna ställs fram, hockeyisen är redo, liksom vinterbadet. Årets nyhet är den lilla skidleken för yngre barn som finns i anslutning till scenen, nära Frösöbron.

Borgen får vänta

Det enda som inte är färdigställt i själva parken är snökonstruktionerna, som till exempel den populära snöborgen för barnen. Vädret har gjort att bygget försenats, men det är på gång.

– Det fattas fortfarande snö, konstaterar Janne Karlsson.

På lördag pågår också en fotoutställning utomhus, vid trädallén bakom muren vid den långa soffan. Det är fotografen Karin Alfredsson som ställer ut.

Om du klickar på länken här nedanför kommer du till Vinterparkens hemsida som kommer att uppdateras kontinuerligt med aktuellt program och väderförhållanden.

Sidan uppdaterad 2019-01-30

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen