Publicerad 2019-02-07

Tyck till om Staaren Tjïelte

Vad tycker du som same om våra verksamheter? Var med och påverka Östersund som samisk förvaltningskommun.

två kvinnor i samisk folkdräkt. De har båda blåa klänningar med en röd och grön rand nertill och röd hög huvudbonad. Ena kvinnan har en vit och rödrutig sjal över axlarna och den andra har en röd och grönrutig sjal. 

Foto: Göran Strand

Östersunds kommun vill veta mer om vilka behov och önskemål du som same i kommunen har kring våra verksamheter. Kommunen har därför tagit fram en enkät som undersöker dina upplevelser om bland annat förskoleverksamhet och äldreomsorg.

– Vi arbetar ständigt med att vidareutveckla våra verksamheter för att de ska passa vår samiska befolkning bättre. För att vi ska kunna göra det på ett bra sätt behöver vi synpunkter från de samer som bor i kommunen, så att vi vet att vi lägger krut på rätt saker, säger Anna Kråik Åström, samisk språkambassadör på Östersunds kommun.

Alla ur den samiska befolkningen är välkomna att svara på enkäten. Enkäten är anonym och helt frivillig. Genom att svara hjälper du Östersunds kommun med värdefulla tankar kring hur verksamheterna fungerar. Dina synpunkter hjälper oss i arbetet för att våra verksamheter ska bli bättre och mer relevanta för dig och resten av vår samiska befolkning.

Svara på enkätenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2019-02-07

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen