Publicerad 2019-02-13

Vill du vara kock i Mexico?

Som gastronomistad i Unesconätverket har Östersund fått ett riktigt spännande erbjudande från Ensenada, Mexico. Ensanada, som också är gastronomistad i nätverket, söker nämligen en kock från en annan gastronomistad för att lära av varandras matkulturer.

tallrik med bläckfisk och grönsaker på 

Foto: Food poets

Kanske är det du som blir nästa kock i Food Poets Chefs in residence program i Mexico. Är du kock har du nämligen möjlighet att bli uttagen till deras program genom att Östersund är gastronomistad i UNESCO. Om du blir utvald kommer du att få utforska mexikanska ingredienser, traditioner, matlagningstekniker och lära dig mer om lokal gastronomi. De tar bara in en kock per termin så skynda att ansök om du är intresserad.

Senaste dag för att ansöka är 18 februari.

Hur gör jag för att söka?

Lämna in CV och en kort film om dig till Ensenada: flow@amarabierto.org så har du möjlighet att bli uttagen till deras program. Ensenada står för alla kostnader.

Ensenada och organisationen Food Poets står för ansökningsprocessen.

Läs mer om vad som ska finnas i filmen och vilka krav som finns på digPDF

Vad innebär det att Östersund är gastronomistad?

Östersund och Region Jämtland Härjedalen är sedan 2010 utsedd till Creative City of Gastronomy av UNESCO-nätverket Creative Cities Network (UCCN). En av anledningarna till att Östersund utnämndes är stadens och regionens målmedvetna arbete inom småskaligt mathantverk samt kopplingen till kultur, gastronomi och turism.

Östersund är utsedd inom gastronomi och är den enda svenska staden inom gastronominätverket som idag består av 26 städer från hela världen. Utöver gastronomi så kan städer även vara medlem inom andra kulturgenrer som till exempel musik, litteratur och design.

Läs mer om Unesco Creative City of Gastronomyöppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2019-02-13

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen