Publicerad 2019-02-15

”Det här jobbet slår allt, det är fantastiskt!”

Eva Rosén Johansson har jobbat inom vården i många år. Nu, vid 50 års ålder, har hon hittat drömjobbet; ett LSS-boende inom Östersunds kommun. Inget slår att jobba med dessa människor menar hon.

Eva sitter i en soffa och ler mot en person som sitter snett emot henne.

Nu söker vi sommarvikarier

Ett jobb där du är viktig. På riktigt.

Kolla in här hur du gör för att anmäla dig i god tid.länk till annan webbplats

I maj 2017 började Eva vikariera på LSS-boendet på Kyrkgatan 5 i Östersund, och hon säger att hon aldrig har haft det så bra som nu. Här bor sju medborgare med varierande funktionsnedsättning i var sin lägenhet.

– Det är människor som jag verkligen har tagit till mitt hjärta och som gör att jag känner mig både omtyckt och behövd varje dag.

För en fungerande och rolig vardag

Eva och hennes kollegor hjälper de boende att få en så fungerande och rik vardag som möjligt, både i form av egentid och tillsammans med andra.

– Vi väcker dem på morgonen så att de kommer i väg till sina jobb, bokar färdtjänst, hjälper dem att handla, städa och så vidare. Och så gör vi en hel del roligt, som att gå på bio, fika, shoppa, äta på restaurang och åka på olika utflykter. Vi fikar tillsammans varje kväll klockan sju här på boendet och äter gemensam middag varje lördag.

Eva jobbade som personlig assistent tidigare, men var sugen på att göra något annat. Hennes dåvarande chef tipsade henne om att ringa kommunen, och sedan gick det snabbt.

– En halvtimme efter att jag hade hört av mig ringde de upp igen och ville ses. De berättade om det här LSS-boendet och jag kände direkt att det var rätt.

Ville jobba med människor

Utöver arbete inom vård och omsorg har Eva provat på en hel del tidigare; städ, fabrik, kiosk och servitris. Men längtan tillbaka till att jobba med människor har alltid funnits där och nu har hon hamnat helt rätt.

– Det här jobbet slår allt, det är fantastiskt, och jag känner mig tillfreds varje dag när jag går hem. Jag blir helt enkelt tillfreds av att kunna hjälpa människor som inte klarar sig själva i samhället. Här finns det tid för alla och jag känner alltid att jag har gjort ett bra jobb.

Evas chef föreslog att hon skulle läsa till undersköterska, för att förbättra sina möjligheter till en fast anställning. Eva nappade direkt och har nu klarat av nästan halva utbildningen. Hon jobbar 80 procent och läser heltid vid sidan av.*

– Jag har ju jobbat så många år inom vårdyrket och nu är det fantastiskt att även få de teoretiska bitarna. Jag satsar helhjärtat på studierna och måste bara klara det. Jag älskar ju mitt jobb här och en fast anställning vore rena drömmen.

*Sen den här artikeln skrevs har Eva studerat klart som undersköterska och har nu en fast anställning.

Sidan uppdaterad 2019-02-15

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen