Publicerad 2019-03-07

Samåkningsmötesplats

Samåker du till VM? Då kan du stämma träff med din skjuts, eller den du skjutsar, vid Samåkningsmötesplatsen på väg upp till arenan.

Bild på en skylt i from av en röd kartnål, på den står Samåkningsmötesplats i stor text. I bakgrunden blå vinterhimmel och snö.

För att underlätta för samåkning under skidskytte-VM har Östersunds kommun, Länsstyrelsen Jämtlands län och Region Jämtland Härjedalen köpt in samåkningsappen Freelway under VM.

Skapa ett konto härlänk till annan webbplats, och ladda ner appenlänk till annan webbplats. Lägg sen ut att du kan skjutsa eller att du behöver skjuts. Automatiskt så matchas du med en passande förfrågan. Det är snabbt, smidigt och enkelt.

Samåkning gör att det blir färre bilar ute i trafiken vilket ger mindre utsläpp. Dessutom minskar du trafikkaoset och gör trafiken säkrare.

– Eftersom det är många som vill åka till och från samma ställe under VM är det ett bra tillfälle för samåkning. Kanske är det någon som testar samåkning för första gången och som vill fortsätta med det i framtiden, säger Anne Sörensson.

Karta över VM-området med en kartnål som visar var Samåkningsmötesplatsen är placerad.

Samåkningsmötesplatsen hittar du bredvid den andra bågen på väg upp från parkeringen.

Sidan uppdaterad 2019-04-11

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen