Publicerad 2019-03-07

Stadsfesten är igång

Vilka tips inför festen har de som själva varit med och skapat programmet? Och vad ser de själva mest fram emot under den tolv dagar långa festen i centrala stan? Vi frågade Simon Tehyrell, projektledare på Yran, och Karin Henriksson projektledare på Östersunds kommun.

Spegeltältet på Stortorget

Vad händer på stan nu i veckan?

Karin: Det är tio dagars lång fest med mycket internationella gäster, ett fullspäckat program i centrala stan. Tyngdpunkten ligger på båda helgerna: fredag-lördag den här och nästa vecka men det händer saker varje dag. I helgen är det också Gregoriemarknaden som håller till nere vid sjön där Krogstråket brukar vara.

Hur känns det idag efter invigningen igår?

Simon: Det känns väldigt bra! Det var ju toksuccé igår på torget, det måste ha varit 4000-5000 personer igår, mer än vad någon hade väntat sig. Nu händer det mer och mer för varje dag - vi har mycket kvar att bjuda på!

Vad ser du fram emot mest personligen?

Simon: Ebbot Lundberg på lördag i spegeltältet, det ska bli riktigt kul att se. Även showen Legends of Pop på fredag den 8 mars tror jag kommer att vara riktigt bra. Det kommer vara hög kvalitet på de artisterna som med hjälp av ett liveband porträtterar döda pop legender, det ser jag också mycket fram emot!

Karin: Det är helheten och stämningen i stan, med ljussättningar av fasader och träd. Det skapar en härlig och go atmosfär i stan som gör att det är mysigt bara att strosa runt och supa in stämningen. Tältet på Stortorget är en upplevelse i sig, mysigt och fint som att kliva in i en annan tidsepok.

Vad är ditt bästa tips till Östersundare som är nyfikna på festen?

Simon: Missa den inte, du kommer ångra dig! Allting i spegeltältet och runtom är gratis. Sen kan jag säga att det är bra att komma i tid. Igår blev det fullt snabbt i tältet.

Vad finns det för barnfamiljer att göra?

Karin: Söndag den 10 mars är det barnens dag i tältet och på torget med skridskodisco, underhållning och andra aktiviteter. Men det finns något för alla hela tiden, bland annat en hockeyrink på torget, eldar där man får prova på att tälja, prova hugga ved och göra upp eld med tändstål och hela Vinterparken.

Hela programmet för Stadsfesten hittar du här:

https://visitostersund.se/stadsfesten/länk till annan webbplats

Sidan uppdaterad 2019-03-07

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen