Publicerad 2019-03-13

Har du Hjärterum?

Hjälp de nyanlända som vill bo kvar i länet och hyr ut boende till någon som vill och kan stanna i kommunen.

en persons hand låser upp en ytterdörr

Migrationsverket lägger ner sin verksamhet och avvecklar sina boenden i länet. Det innebär att många personer med uppehållstillstånd tvingas flytta, då Migrationsverket inte hjälper till med boenden i länet längre.

Det finns däremot många personer som vill stanna i Östersund och som även har de ekonomiska förutsättningarna för att hyra boende – de behöver bara få möjligheten.

Det kan även handla om personer som fått uppehållstillstånd enligt gymnasielagen som studerar för att kvalificera sig för ett permanent uppehållstillstånd, ensamkommande ungdomar som blivit vuxna och inte fått lägenhet och personer som har släkt, vänner och jobbmöjligheter i Östersund.

Du kan hjälpa till genom Hjärterum

Det är bostadsbrist i Östersund. Särskilt svårt är det för nyanlända som inte haft möjlighet att stå i bostadsköer eller har nätverk som kan hjälpa till och hitta boende. Projektet Hjärterum hjälper till att förmedla bostäder mellan nyanlända som behöver bostad och privat­personer som vill hjälpa till och hyra ut delar av sin bostad. Du som privatperson kan både hjälpa till och tjäna en extra slant, genom att:

  • Hyra ut en del av din bostad
  • Bygga om för att hyra ut
  • Bygga nytt för att hyra ut

Hyr du ut via Hjärterum får du stöd och hjälp i hyresprocessen av Integrationsservice. De kan också hjälpa till som språkstöd vid de första kontakterna.

För mer information och anmälan, se länken nedan.

Sidan uppdaterad 2019-03-13

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen