Publicerad 2019-03-14

Populärt med prova på-skytte på Campus för att uppmärksamma skidskytte-VM och Årets studentstad

Östersund är årets studentstad – något som under onsdagen uppmärksammades genom gratis prova på-skytte i samband med skidskytte-VM i Östersund. Många nyfikna stannade till för att ta en paus i studierna och istället försöka skjuta mitt i prick.
- Det var jättekul, men gud vad skakis jag var, skrattar Elias Kemdal Duvdal precis efter han vunnit en duell mot vännen Jonas Wiklund.

Nyfikna Östersundare testar skidskytte på Campus.

För att lyfta att det just nu är skidskytte-VM i Östersund - som samtidigt är årets studentstad - bjöd Östersunds kommun, Mittuniversitetet, studentkåren i Östersund och Östersunds studenters idrottssällskap (ÖSIS) på onsdagen in till prova på-skidskytte på Campus. Tord Wiksten, skidskytte-arrangör, fanns på plats med två skjutbanor som på grund av dagens snöoväder riggades upp inomhus istället för utomhus som det först var tänkt.

"Det var kul"

Inne i värmen bjöds det in till gratis prova på-aktiviteter av skidskytte, utmaningar med löpsträckor mellan skjutningarna för att känna på hur det är att skjuta med lite puls, samt att det grillades hamburgare ute på Campus gård där det också tänts eldar. Amin Sadighi var en av dem som testade på skidskytte - och som också fick in några träffar.
- Det var kul, och bra att man inte sköt på så långt avstånd så det inte blev allt för svårt, säger han med ett leende efter sin prova på-upplevelse på Campus.

”Gäller att komma ihåg att ladda om”

Tord Wiksten, skidskytte-arrangör som också jobbar med att anordna liknande prova på-aktiviteter, var glad över uppslutningen och det stora intresset för att testa på VM-sporten på nybörjarnivå.
- Det svåraste för folk brukar vara att våga ta steget fram, och ens våga testa. Sen gäller det att komma ihåg att ladda om också, vilket man kan säga är en av de viktigaste uppgifterna en skidskytt har, säger han.

Sidan uppdaterad 2019-03-14

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen