Publicerad 2019-03-25

Vi håller rent 2019

Var med och plocka skräp och bli en av hundratusentals hjältar som håller Sverige rent.

Blöta löv med Vi håller rent-logotypen framför

Det som göms i snö kommer fram i tö. Även skräp. Att plocka skräp är ett konkret sätt att påverka sin närmiljö till det bättre och skapa en stolthet över platsen man bor på. Varje vår deltar Östersunds kommun i Vi Håller Rent- Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2018 deltog 676 366 hjältar runt om i landet!

Uppdraget består i att plocka upp allt som inte hör hemma i naturen eller på marken: godispapper, fimpar, flaskor och sortera skräpet. Kampanjen riktar sig till skolor, förskolor, föreningar, företag och arbetsplatser – alla kan bidra!

Så här går det till:

  • Anmäl er till Håll Sverige rents kampanj – vi håller rentlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, senast 22 april.
  • Alla anmälda förskolor, skolor, och barn- och ungdomsföreningar får skräpplockarmaterial från Håll Sverige rent kostnadsfritt.
  • Företag, privatpersoner och övriga föreningar kan köpa skräpplockarmaterial i Håll Sverige Rents webshop.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  • Materialet består av sopsäckar, soppåsar och digitalt pedagogiskt material.
  • I Östersunds kommun kommer vi distribuera materialet vecka 18-19, månadsskiftet april/maj.
  • Samtliga deltagare kan också använda skräpplockarappen Skrappen länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsteroch registrera sin skräpplockning. Skrappen finns för både iPhone- och Androidmobiler.
  • När ni har plockat färdigt kommer vi och hämtar ert sorterade skräp. Anmäl hämtning genom gå in på den här länken och ange kontaktperson och vad det är för material.


Var med du också i kampen mot skräpet!

Sidan uppdaterad 2019-06-27

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen