Publicerad 2019-04-03

Undersköterskan Cecilia Olsen älskar sitt jobb inom hemtjänsten

Funderar du på att söka sommarjobb inom äldreomsorgen? Vi har hängt med undersköterskan Cecilia Olsen under en arbetsdag vid Lits hemtjänst, som också vunnit Östersunds kommuns kvalitetspris. Här får vi se hur hennes jobbdag kan se ut - och träffa flera härliga människor!

Cecilia Olsen, undersköterska på Lits äldreboende.

- Nu ska vi se vad det är på Eurosport... Cykling... säger undersököterskan Cecilia Olsen, 41, samtidigt som hon försöker ratta in någon spännande sportsändning till Åke Malmberg, 79, hemma hos honom i Häggenås.

- Kyckling? undrar den pigge, charmige och sportintresserade Åke, som inte hör lika bra i dag som han gjorde i ungdomens dagar,

- Nej cykling, inte kyckling, det visar de väl inte på Eurosport, säger Cecilia Olsen och fortsätter att fixa med tv:n åt Åke som hon har en skämtsam, varm jarjong med.

"Fritt och omväxlande jobb"

Det är lika spännande som kul att få följa med undersköterskan Cecilia Olsen under en av hennes arbetsdagar vid Lits hemtjänst. I inslaget här får du följa med när hon förbereder arbetsdagen, kör bil ut på jobb efter att ha blåsit i den obligatoriska alkomätaren, och se hur hon varje dag njuter av sitt arbete och alla fantastiska människor hon får möta - och hjälpa.

- Jag trivs jättebra på jobbet, det känns fantastiskt när man märker hur tacksamma de är för att vi kommer, säger hon, och vill samtidigt uppmana andra att söka sommarjobb inom just äldreomsorgen:

- Det är fritt, omväxlande, och vi har väldigt kul på jobbet, säger Cecilia Olsen med ett stort brett leende.

Sidan uppdaterad 2019-04-03

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen