Publicerad 2019-05-08

Sätt ihop en festlig "krismeny" – tävla och vinn en vevradio

Var med och tävla nu under krisberedskapsveckan. Hur skapar man egentligen en festlig trerätters "krismeny" – utan tillgång till vatten och el? Och med begränsat sortiment i affären?

Del av en tallrik med sallad

Scenario ...

Det är din stora dag på fredag, du fyller jämna år år och festen är bokad. Du har bjudit in 25 gäster och ser fram emot att få träffa gamla kamrater igen som du inte sett på länge.

Men allt är inte som det brukar vara …

På måndag morgon inser du att avbrottet som varit under helgen i el- och vattenförsörjningen kommer att bli långvarigt, butikernas hyllor töms fort och det fylls inte på i samma omfattning. Det är inte heller helt lätt att handla då det är svårt att betala och fler butiker har stängt.

Din idé till meny för kalaset spricker totalt, men självklart vill du ändå fira din dag med dina vänner. Men vad ska du bjuda på för mat?

Tävlingsuppgift:

Skapa en trerätters festlig ”krismeny” (förrätt, huvudrätt, efterrätt) utifrån det du har i skafferiet. Utgå ifrån att du inte har vatten i kranen, el att tillgå eller kan få tag i särskilt mycket i butiken.

Förutom det du serverar ska du beskriva hur du väljer att tillaga maten och hur eventuella råvaror som används förvarats under en veckas tid.

Skicka in ditt bidrag senast måndag 13 maj kl 12.00 till e-post: larsake.wallin@ostersund.se. Märk med "tävling" i rubrikfältet.

Vinnande bidrag presenteras den 15 maj och belönas med en vevradio som är bra att ha om krisen kommer. Juryn består av representanter från Östersunds kommuns måltidsservice samt Säkerhetschef.

Sidan uppdaterad 2019-05-08

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen