Publicerad 2019-05-23

Vinnaren av Fairtrade Challenge

Vinnaren av fikakorgen fullspäckad med Fairtrade-produkter blev Sara Wallén!

Glad kvinna med glasögon som håller i en korg med olika Fairtrade-märkta produkter.

Sara Wallén vann Fairtrade-korgen som vi lottade ut bland de som deltog i tävlingen under Fairtrade-challenge.

Fairtrade Challenge pågick mellan den 9 och 12 maj. Det var en uppmaning och utmaning att fika rättvist, alltså Fairtrade-märkt. Vi fikar ju mycket och därför är det ett utmärkt tillfälle att byta till Fairtrade-produkter.

Vi lottade ut en fikakorg med Fairtrade-produkter bland de i Östersund som deltog i Fairtrade Challenge, la upp en bild på sociala medier och taggade med #fairtradechallengeöstersund2019. Sara Wallén blev den lyckliga vinnaren.
Sara ordnade ett ordentligt Fairtrade-fika för alla på teknisk förvaltning med massor av Fairtrade-märkta godsaker under Fairtrade Challenge. Det var tack vare fackförbundet Vision hon fick idén och den ekonomiska möjligheten att genomföra det.
- Jag tycker det är viktigt att kommunen köper varor som är producerade på ett hållbart sätt, och jag är stolt över att kommunen bara serverar Fairtrade-märkt kaffe och te, säger Sara Wallén.
Hon hoppas att intresset för Fairtrade ska öka och att ännu fler ska engagera sig i nästa Fairtrade Challenge, eller andra liknande evenemang.

Östersund fikade rättvist

Östersunds kommun kom på plats 55, av 254 deltagande kommuner. 1882 fika deltagare kom från Östersund - bra fikat! Bäst av landets kommuner av Munkfors där hela 37 procent av invånarna fikade. Totalt 270 000 fikadeltagare följde uppmaningen och fikade Fairtrade under Fairtrade Challenge

Alla ska få sin del av kakan

Men de stora vinnarna i Fairtrade Challenge är de odlare och anställda bakom produkterna odlaren som genom Fairtrade får sin del av kakan. Fairtrade är en oberoende märkning med fokus på mänskliga rättigheter och att skapa förutsättningar för odlare och anställda i utvecklingsländer att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor.

Sidan uppdaterad 2019-05-23

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen