Publicerad 2019-06-03

Nytt koncept ger arbetsgivare chansen att hitta akademisk kompetens

Under förra veckan arrangerade Östersunds kommun tillsammans med Folkuniversitetet en rekryteringsträff där arbetsgivare i Östersund fick möjlighet att hitta rätt kompetens och utrikes födda akademiker hitta rätt arbetsgivare i ett nytt nischat forum. Ett nytt koncept för matchning som gav mersmak.

Bilden visar kvinnor med olika etnicitet som sitter och samtalar runt ett bord.

Annica Renman, WSP Byggprojektering (till höger) samtalar med Ginnette Carmenate, Samrawit Kahsay, Sepideh Razavi och Nuchjaree ”Kim” Saelee.

Det råder stor konkurrens bland företagen i Östersund som behöver anställa över 500 nya personer bara inom ett halvår. Att hitta och attrahera personer med rätt kompetens är en av utmaningarna, inte bara för näringslivet i kommunen utan också för den offentliga sektorn. Samtidigt finns det många arbetssökande lokalt som har kompetens men som av olika anledningar inte får chansen att visa den eller som fastnar i enklare jobb.

Just nu pågår projektet ”Rekrytera Mera” som Östersunds kommun driver för att synliggöra och ta tillvara utrikes födda akademikers kompetens och här vill man testa nya vägar för att matcha rätt kompetens med rätt arbetsgivare på ett effektivare sätt. Rekryteringsträffen var ett första steg i ett koncept som ska utvecklas.

Det personliga mötet avgörande

I stället för det traditionella breda speeddejtingkonceptet var träffen nischad till största del mot ingenjörskompetens inom samhällsbyggnad men även inom miljö och hållbarhet. Inför träffen fick kandidaterna skicka in en beskrivning av sig själva och sin kompetens till arbetsgivarna som därefter valde ut tre personer var för längre intervjuer. Alla kandidater fick dock vara med på en kortare intervju under en gemensam lunch.

Sahbi Fadhalaoui har bott i Östersunds kommun i fem år och är en av dem som var med på träffen. Sahbi trivs väldigt bra i kommunen och vill försörja sig. Därför har han nyligen börjat vikariera inom förskolan. I sitt hemland doktorerade han i ämnet naturgeografi och forskade inom naturmiljöfrågor med mycket fokus på GIS-analyser för miljövård, naturriskbedömning och samhällsplanering. Han upplever att det varit svårt att hitta rätt jobb i Jämtland.

– Många gånger blir man inte kallad till intervju och då är det svårt att visa hur skicklig och kunnig man faktisk är inom sin kompetens. Man vill så gärna visa att det finns en person bakom det där cv:t och personliga brevet. Det svåraste är att aldrig få chansen att kunna visa vad man faktiskt går för och vilken oerhörd tillgång man skulle kunna vara, säger Sahbi Fadhalaoui.

Bilden visar två män och en kkvinna som sitter och samtalar runt ett bord.

Sahbi Fadhalaoui (till vänster) samtalar med Torbjörn Rost, Östersunds kommun och Sara Jakobsson, Folkuniversitetet.

Flera hittade intressanta kandidater och arbetsgivare

En av de arbetsgivare som fanns på plats för att hitta nya potentiella medarbetare var Torbjörn Rost från förvaltningen Samhällsbyggnad på Östersunds kommun. Han var positiv till upplägget och hittade flera intressanta kandidater.

– Man ser människan bakom cv:t. En skriftlig ansökan är trubbigt och hjälper mig bara att se om en arbetssökande har rätt bakgrund. Jag vill verkligen rekommendera chefer inom kommunen och andra arbetsgivare att vara med på en liknande träff. jag har hittat flera intressanta kandidater, säger Torbjörn Rost.

Utvärderingen visar att alla deltagare var positiva till konceptet och redan nu planeras det för fler rekryteringsträffar.

– Jag tycker att de arbetsgivare jag träffade var mycket intressanta. Jag hoppas självklart också att det var ömsesidigt så klart. Det viktiga för mig var att få chansen att visa lite av hur jag är som person och den kompetens jag besitter. Många gånger kan den rätta kompetensen redan finnas hos en person som är bosatt i regionen/kommunen. Det gagnar alla inblandade att kunna utnyttja detta istället för att hyra in dyra konsulter som i princip utför samma arbete men för en ”dyrare peng” så att säga, säger Sahbi Fadhalaoui.

Om träffen lett vidare till några faktiska anställningar kommer att utvärderas inom några veckor.

Söker du akademisk kompetens eller vill veta mer?

Kontakta Lisa Esseen på 070-630 50 37 eller maila:
lisa.esseen@ostersund.se

Sidan uppdaterad 2019-06-04

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen