Publicerad 2019-06-05

Hofvallens konstgräsplan blir försenad

Den planerade nya konstgräs­planen kommer inte att stå klar till Storsjö­cupen i juli som planerat. En tredje part, ett företag som levererar konstgräsmattor men som inte varit med under anbuds­tiden, har överklagat upphand­lingen. Förvaltningsrätten kommer därför att granska upphandlingen.

person som sparkar på en fotboll på konstgräs

Efter att förvaltningsrätten granskat upphandlingen kommer de att lämna en bedömning. Östersunds kommun kan inte skriva avtal med den leverantör som i nuläget vunnit upphand­lingen förrän Förvaltningsrättens granskning är klar. Det innebär att arbetet med att anlägga konstgräsplanen blir försenat.

Östersunds kommun anlägger nya löpar­banor, ny kastbur för diskus och slägga och en ny 11-manna konstgräsplan vid Hofvallen. Enligt tidsplanen skulle båda löparbanorna och konstgräs­planen stå klara i början av juli. Konstgräs­planen skulle använts under Storsjöcupen, men i och med överklagan kommer inte planen kunna stå klar till dess.

Kultur- och fritidsförvaltningen för dialog med Storsjöcupen för att se vilka alter­nativa lösningar som finns. Förvaltningen har goda förhoppningar om att kunna tillhandahålla andra planer.

Hur påverkas föreningar?

Förutom Storsjöcupen har ett antal föreningar inbokade träningar och matcher på den planerade planen under hösten. Föreningsservice kommer att ta kontakt direkt med de föreningar som är berörda och erbjuda andra ytor i kommunen som de kan ha sina träningar och matcher på.

När ska konstgräsplanen vara klar?

Det finns i dagsläget ingen prognos för när Förvaltningsrätten ska ha granskat upphandlingen och därmed inte någon tidsplan för när konstgräsplanen kan stå klar. Östersunds kommun kommer att informera om när den nya konstgräs­planen kommer att vara på plats när det finns mer information.

Sidan uppdaterad 2019-06-05

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen