Publicerad 2019-06-05

Varannan vatten till Östersunds studenter

Östersunds kommun kommer tillsammans med Ungdomens Nykterhetsförbund, UNF, att dela ut vatten mellan klockan 23 – 02 på Rådhustrappan fredag den 7 juni. Alla studenter får också en vattenflaska med texten ”Grattis till studenten, fyll på med vatten” vid utspringet.

Tre studentmössor hålls upp mot himlen

Genom kampanjen Varannan vatten vill Östersunds kommun och UNF bidra till att alla studenter ska få en riktigt bra studentdag och kväll.

Tillsammans för en trygg student

 För att öka tryggheten för alla samarbetar bland annat polisen, Röda korsets första hjälpen grupp, Nattvandring.nu, IOGT-NTO och Östersunds kommuns uppsökande team samt några andra kommuners socialtjänst. Östersunds kommun vill också passa på att uppmana fler vuxna att ta ansvar och hjälpa till att ge studenterna en kväll fylld av positiva minnen. Ta gärna en promenad runt stan för att öka vuxennärvaron.

Prata med unga vuxna i ditt barns närhet

Det är också viktigt att som vuxen aldrig köpa ut alkohol till den som är under 20 år. Att vara berusad innebär en ökad risk både att bli utsatt för och själv begå brott som misshandel, att bli osams med vänner och familj och att tappa eller förstöra saker eller kläder. Inga bra förutsättningar för en trygg och fin student.

- Vi vet att unga människor framför allt får tag på alkohol från pojk-/flickvänner, kompisar eller kompisars syskon. Där vill vi uppmuntra föräldrar att prata med unga vuxna i ditt barns närhet om att de inte ska köpa ut alkohol, säger Ellen Kristiansson, koordinator för drogförebyggande arbete.

Stort grattis till alla studenter och stort lycka till i framtiden!

Hit kan du gå som student

Gamla kyrkan, Kyrkgatan 41

Gamla kyrkan är öppen klockan 21 – 03. Kaffe serveras.

 IOGT-NTO, Gränsgatan 9

Serverar fika till studenter under kvällen.

Firande på Rådhustrappan

Efter klockan 23 kommer 2019 års studenter börja anlända till Rådhuset. Under kvällen blir det tal till studenterna av Alva Nylander och Mahdi Hossaini, hiphop med G HUSSTLE, allsång med Jämtlandsången och Studentsången, klockringning, partybandet Mango spelar och mycket mer.

Kvällens värd är Martin Kjellerstedt, musiker i Mango.

Sidan uppdaterad 2019-06-07

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen