Publicerad 2019-07-04

Boströms rör AB byter vattenmätare i Östersunds kommun från och med nu

Kommunen har upphandlat en tjänst som sköter vattenmätarbyten hos kunder från och med 25 juni 2019. Det är det externa företaget Boströms Rör AB som kommer att utföra vattenmätarbytena från och med nu - en information som är bra att känna till som berörd fastighetsägare när man kontaktas inför byte.
- Vi byter cirka tusen vattenmätare per år och kommer att skicka brev till de berörda fastighetsägarna i god tid innan byte, säger Nicklas Hällgren, gruppledare Avfall/VA vid Östersunds kommun.

Vattenglas

Med den här texten vill vi informera om bytet av utförare, så att man som medborgare inte tror att det är något lurt när man kontaktas inför byte av vattenmätare. I det brev som skickas ut till de cirka tusen kunder som berörs varje år kommer det också att finnas kontaktuppgifter till Boströms rör AB. Det är lagstadgat att mätarna ska bytas vart tionde år, och kommunen har ett rullande schema som de går efter.

- Kunderna (fastighetsägarna som har kommunalt vatten) får ett brev av oss när det närmar sig mätarbyte. Där finns även kontaktuppgifter till Boströms Rör AB samt att vi lämnar numret till kundcenter som kan styra samtalet vidare till oss som arbetar med dessa frågor, säger Nicklas Hällgren, gruppledare Avfall/VA och avslutar:

- Tidigare har vi utfört vattenmätarbytena i egen regi och det har varit samma förfarande tidigare.

Fotnot: Avtalet med Boströms Rör AB gäller i minst två år och max fyra år.

Sidan uppdaterad 2019-07-05

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen