Publicerad 2019-08-09

Lyckliga Guldstjärnan-vinnare

Under onsdagen prisades årets vinnare i Guldstjärnan i samband med en företagsfrukost på Rådhuset.

Vinnarna i guldstjärnan

Årlig utmärkelse

Guldstjärnan är jämtlandskommunernas egen årliga utmärkelse som delas ut till en person och ett företag eller arbetsplats som på ett särskilt förtjänstfullt sätt visat hög servicegrad och ett vänligt bemötande. Gott värdskap och vänligt bemötande gör ett område attraktivt att besöka, bo, verka och leva i. Det är en framtidsfråga för Jämtland Härjedalen och därför arrangeras Guldstjärnan. Under några månader har nu nomineringen pågått och många nomineringar har kommit in. Årets finalister blev till slut:

Årets Serviceperson:

Anna Ivarsson (11:ans grill, Sibylla)
Thomas Drugg (Östersunds bibliotek)
Maria Bergsten (Östersundshem)

Årets Serviceföretag:

Delivery Taxi Jämtland
Restaurang Madonna i Lit
Jämtlands Auktionsbyrå

Öppet årets alla dagar - även på julafton

Och i samband med dagens företagsfrukost på Rådhuset blev det till slut receptionisten Maria Bergsten från Östersundshem, och Pizzera Madonna som blev vinnare.

- Vi är otroligt glada och det här betyder mycket för oss. Vi har kämpat hårt och vill vara en positiv samlingsplats som alla som bor i Lit ska kunna komma till och trivas, säger Katia, som är en av dem som driver Pizzeria Madonna i Lit och som vann i kategorin årets servicveföretag.och fortsätter:

- Det händer inte så mycket i Lit och många är ensamma, har inte så mycket att göra. Både ungdomar och äldre människor behöver en plats dit de kan gå, och vi har öppet årets alla dagar, till och med på julafton för att de som är ensamma ska kunna komma till oss.

Ser varje enskild individ

Maria Bergsten jobbar i receptionen på Östersundshem och nominerades då hon alltid ser varje individ, och alltid försöker att hjälpa till utifrån varje enskild persons unika förutsättningar och behov.

- Det är skitkul, och för mig betyder det ju nånstans att jag har kunnat göra mitt jobb, säger hon och skrattar innan hon fortsätter:

- Jag försöker hela tiden att se individen, det kan vara långa köer, men då får man försöka hitta lösningar så att alla känner att de fått hjälp och är nöjda.

Vinnarna i respektive kategori går vidare till en länsfinal hos Landshövdingen i januari.

Sidan uppdaterad 2019-08-09

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen