Publicerad 2019-08-19

Du får alltid höra från oss om du behöver byta vattenmätare

Om din fastighet behöver byta vattenmätare får du alltid ett brev från oss först. I dagarna har fastighetsägare i kommunen fått reklamblad om installation av konsol för vattenmätare inför vattenmätarbyte. Reklambladet kan, felaktigt, tolkas som att avsändaren samarbetar med kommunen och får det att låta som att du måste åtgärda din vattenmätarplats, fast du inte behöver det.

Information

Alla fastigheter som har kommunalt vatten har en vattenmätare som vi byter ut vart tionde år. Kommunen är indelad i tio geografiska områden som vi betar av; ett område varje år. I år byter vi i ett område på Frösön.

Sedan 2017 ställer vi krav på att vattenmätare ska sitta fast i en, av oss, godkänd konsol och att de har fungerande avstängningsventiler. I samband med att vi byter vattenmätare kontrollerar vi också att kraven efterföljs.

Om du inte hör något från oss är det inte dags att byta vattenmätare i din fastighet och då behöver du behöver inte, för vår del, åtgärda något på din vattenmätarplats. Det reklamblad som en VVS-firma har delat ut har, olyckligtvis, gått ut i områden där vi inte byter vattenmätare i år.

Läs mer om kraven vi ställer i samband med byte av vattenmätare

Sidan uppdaterad 2019-08-19

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen