Publicerad 2019-08-19

Utflykter för nyanlända visar Östersunds friluftsliv

Östersund är en stad med mängder av naturpärlor. Något som inte är helt enkelt att veta när du är ny i Sverige. Därför erbjuder Integrations­service och Svenska Turistföreningen gemensamma utflykter för dig som precis kommit till Sverige.

bild på två barn som leker på en strand

I mitten av juni hade de sin första gemensamma utflykt. Destinationen var för dagen Bynäset. Där träffades de för att lära sig mer om, och njuta av, naturen.

– Vi var ute tillsammans för att upptäcka Bynäset. Vi grillade, fikade och promenerade runt. Den dagen riktade sig särskilt till barn, och de tyckte att var jättespännande att vara ute och leka och fika, säger Nnamdi Eronini, som arbetar på Integrationsservice.

Fler träffar framöver

I nuläget finns inget datum för nästa träff, men samarbetet med Svenska Turistföreningen kommer fortsätta även framöver. Nnamdi menar att det finns flera fördelar med träffarna. Förutom kunskap om friluftslivet är det också en möjlighet att träffa nya vänner och att förbättra psykisk hälsa genom att vistas ute i naturen.

– Vi vill visa att det finns ett annat liv i Östersund än bara livet i stan, säger Nnamdi.

Vill du lära dig mer om Östersunds friluftsliv?

Vill du vara med på en träff, eller känner du någon som skulle vilja vara med? Då kan du besöka Integrationsservice på Kyrkgatan 49 i Östersund.

Öppettider: måndagar, onsdagar och fredagar mellan 10.00 – 14.30

Sidan uppdaterad 2019-08-19

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen