Publicerad 2019-09-02

Nöjda elever inom kommunens vuxenutbildning

Höga betyg till utbildningarnas kvalité.

person som skriver i ett anteckningsblock

Lärcentrum samordnar och ansvarar för den kommunala vuxenutbildningen. De genomför regelbundet utvärderingar kring hur nöjda eleverna är med kommunens utbildningsanordnare. Nu har resultaten kommit tillbaka från den senaste undersökningen, och eleverna är generellt nöjda.

I utvärderingen ger eleverna betyg från 1 (håller inte alls med) till 6 (håller helt med). Frågorna rör hur nöjda de är med sin utbildning. Snittbetyget för samtliga frågor i enkäten är 4,84. Extra nöjda är eleverna med sin utbildning, sina lärare samt den service och bemötande de får från skolans personal. Eleverna kan i mycket hög utsträckning rekommendera sin skola till andra.

– Vårt mål inom vuxenutbildningen är att verksamheten ständigt utvecklas och att våra utbildningsanordnare håller en hög kvalitet, samtidigt som vi vill stå för en verksamhet som leder till nöjda elever. Det är därför mycket glädjande att få ta del av elevutvärderingen som visar på en hög grad av nöjdhet hos våra elever. Att eleverna trivs på sina skolor är en grund för att de ska kunna utvecklas och kunna lära sig mer, säger Magnus Andersson rektor och enhetschef på Lärcentrum.

Har du frågor kring undersökningen eller Lärcentrums verksamhet är du välkommen att kontakta dem. Du finner kontaktuppgifter på Lärcentrums webb.

Kontakta Lärcentrumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2019-09-02

Spar tid med vår mobilapp!

Få senaste nytt från kommunen direkt i byxfickan. Du når snabbt alla mobila tjänster som du har nytta av i din vardag.

Ringer du Kundcenter via appen kan du också kapa vänte­tiden med upp till 60 sekunder.

Läs mer om mobilappen och ladda ner den redan idag!

En hand håller en smartphone med Östersundsappen